Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
60 dkg padlizsán, 4 dl natúr joghurt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, meghámozzuk.
2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk.
3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét.
4. Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1/2 padlizsán (közepes nagyságú)
3 ek sűrített paradicsom
só, őrölt bors
Elkészítés:
Vöröshagymát apró kockákra vágom, és kis lángon, kevéske olajon párolom.
Mikor félig kész, hozzáadom a szintén apró kockákra vágott, vagy
reszelt fokhagymát, és együtt készre dinsztelem. Majd hozzáadom a
felkockázott padlizsánt is, és pár percig azt is párolom a hagymával.
Ezután rákanalazom a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, kis vízzel
felhúzom (annyival, h ne legyen nagyon híg), és összerottyantom.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg szarvasgerincről lefejtett színhús
12 dkg füstölt szalonna
15 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
5 dkg liszt
2 db narancs
1 babérlevél
6 dkg zsír
1 evőkanál ribizlilekvár
2 dl vörösbor
1 pohár konyak
só
bors
Elkészítés:
A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával
megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba
helyezzük.
A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús
zsírjában megpirítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
-20 dkg liszt
-20 dkg cukor
-18 dkg puha vaj
-egy cs. sütőpor
-egy csapott kávéskanál szódabikarbóna
-1,5 dl tejföl
-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-egy teáskanál csokiaroma
-egy cs. vaníliás cukor
-fél dl tej
-egy narancs leve
-fél narancs reszelt héja
A krémhez:
-250 ml tejszín
-10 dkg vaj
-1 tábla étcsoki
-1 tábla tejcsoki
-ízlés szerint 10-15 dkg cukor
-egy evőkanál csoki aroma
-egy narancs leve és reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitálom a kakaóporral, a sütőporral és a
szódabikarbónával, elegyítem és hozzáadom a puha vajat, a cukrot, a
csokiaromát a tejfölt és a tejet majd a naracshéjat és a levet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg száraz bab
25 dkg savanyú káposzta
12,5 dkg füstölt kolbász
1 fej hagyma
só
pirospaprika vagy pirosarany
liszt vagy keményítő a sűrítéshez
Elkészítés:
Az előző este beáztatott babot az egész hagymával és a felkarikázott kolbásszal felteszem főni, csak kicsit sózom.
Annyi vizet adok hozzá, hogy maradjon még hely a káposztának, ami később kerül bele.
Addig főzöm, amíg a bab félig megpuhul, kiveszem a hagymát,
beleteszem az enyhén kimosott káposztát, annyi legyen a leve, hogy
ellepje.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Saláták, öntetek
20 dkg ecetes hagymás hering
15 dkg savanyú káposzta
2 db kemény tojás
5 dkg hagyma
olaj
köménymag
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A heringet csíkokra vágjuk,a hagymát szeleteljük és leforrázzuk majd
kihűtjük.Egy tálba kevés olajat teszünk csipetnyi köménymagot szórunk
bele hozzáadjuk a heringet a hagymát a petrezselymet és a savanyú
káposztát.Ha kevés a leve akkor kevés káposztalével szaporítjuk
meg.Keménytojás szeletekkel díszítjük.
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
2 db májas hurka
2 db véres hurka
2 db sütni való kolbász
sertészsír
Elkészítés:
Zsírozzunk ki egy tepsit, öblítsük le a káposztát, és terítsük a
sütőedénybe. Öntsünk rá egy kevés vizet, fektessük rá a disznóságokat,
kenjük meg őket leheletnyi zsírral, majd szurkáljuk meg pár helyen,
nehogy kidurranjanak.
Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd háromnegyed óra alatt süssük készre.
Forrón halmozzuk tányérra, friss kenyérrel és hideg sörrel tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
18 dkg porcukor
15 dkg darált dió
2 evk zsemlemorzsa
4 tojás
1/2 csomag sütőpor
1/2 csomag vaniliás cukor
1-2 evk. olaj
tej
sárgabarack lekvár
tortabevonó
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és vaniliás cukorral jó habosra keverem(kézi
mixerrel),mehet bele a dió,morzsa,sütőpor,olaj és annyi tej,hogy
keverhető legyen,majd végül a keményre vert tojásfehérje.
Miután megsült,nedves konyharuhába feltekerem,hagyom hűlni,majd
megkenem baracklekvárral(ha túl sűrű,akkor felvizezem),és megszórom egy
kevés nesquikkel vagy reszelt csokival és újból feltekerem.
Tetejére csokimázat készítek:
1 tbl.tortabevonót felolvasztok 2 evk olajjal,1 kk.margarinnal és öntök hozzá tetszés szerint vizet.
Ezzel meglocsolom a tekercset,és mehet a hűtőbe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 liter félédes vörösbor
1/2 liter víz
1 alma
1 narancs
1/2 dl rum
1 cs.vaníliás cukor
1 cs. Kotányi forralt bor fűszer
Ha édesebben szereted akkor még cukor.
Elkészítés:
A bort és a vizet felteszem melegedni az alma magházát eltávolítom és 8
szeletbe vágom,a hámozott narancsot gerezdjeire szedem majd hozzáadom a
vizes borhoz,ha kezd melegedni akkor hozzáadom a többi hozzávalót
is.Forráspontig melegítem az egészet de nem forralom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 szelet karaj
30dkg gomba
1 hagyma
petrezselyem zöld
1 kk. pirospaprika
só, bors
kis zsír vagy olaj
8 szelet gépsonka
8 szelet vékony sajt
8 kanál tejföl
Elkészítés:
A húst megmosom, ki klopfolom, besózom, borsozom.
A tepsit kiolajozom, majd a hússzeleteket egymás mellé rakom.
Közben a gombából készítek pörköltet. A hússzeletekre pakolok belőle 1-1 kanállal.
Minden szelet tetejére rakok gépsonkát és sajtot, majd egy kanál tejfölt.
A sütőben összesütöm.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu