Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 liter vízben fedő alatt fél órán át főzzük a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliát, azután leszűrjük. Meghámozzuk az almát, szeleteljük vagy kockára vágjuk, felöntjük az illatos, fűszeres vízzel és a borral, és 10 percig főzzük a cukorral.
A tejcsokoládét apróra tördeljük, ráöntünk 70 ml tejszínt, valamint az 1 evőkanál vízben előzőleg feloldott instant kávét, majd az egészet vízfürdő fölött egybeolvasztjuk. A fehércsokoládét szintén feltördeljük, ráöntjük a másik 70 ml tejszínt, az 1 evőkanál rumot vagy konyakot és gőz fölött ezt is felolvasztjuk.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kekszet megdaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, a lekvárral, a kakaóporral és 15 dkg vajjal. Formázható keménységű masszát kell kapnunk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Összetörjük a kukoricapelyhet. Habosra
keverjük a mascarponét a kétféle cukorral. Kemény habbá verjük a jól
lehűtött tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk
a mascarponéval.
A kelyhek aljára kukoricapelyhet teszünk, rákanalazunk egy adag tejszínes-mascarponés krémet, erre két kanálnyi citromkrém kerül, majd a tetejére ismét fehér krémet teszünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tejet két evőkanálnyi sziruppal összekeverjük. A pohár falára locsoljuk
a maradék szirupot, majd a pohárba öntjük az elkevert tejet. Tetejére
tejszínhabot nyomunk és megszórjuk őrölt fahéjjal.
A kagylót kézzel óvatosan kivesszük a héjából, a rajta lévő nyúlványt eltávolítjuk.
A kagylóhéjat meleg vízbe áztatjuk, majd alaposan lemossuk. A sonkát
hosszában félbevágjuk.
Hozzávalók:
1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, a zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
2. A túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük, és elkeverjük benne a joghurtot vagy tejfölt.
3. A réteslapokat szétszedjük, 1 rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ, hány lapos a csomag).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tisztított, nyers sütőtököt almareszelő durva fokán lereszeljük. A tejfölt és a tojást habosra keverjük, majd összekeverjük a reszelt tökkel. Ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne folyjon a töltelék. Megsózzuk, kevés cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lasagne-lapokat sós, lobogó vízben félpuhára főzzük (kb. 5 perc), óvatosan leszűrjük, és vékonyan olajozott tálcára szedjük, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu