ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Karácsonyi almaleves

 

Hozzávalók
  • 2-3 fahéjrúd
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd
  • 2 kg alma
  • 2 dl fehérbor
  • cukor vagy édesítőszer az alma savanyúságától függő mennyiségben
  • 1 zacskó főzős, gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom finomra reszelt héja
  • 10 dkg friss vagy aszalt áfonya, esetleg mazsola
Elkészítés

1 liter vízben fedő alatt fél órán át főzzük a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliát, azután leszűrjük. Meghámozzuk az almát, szeleteljük vagy kockára vágjuk, felöntjük az illatos, fűszeres vízzel és a borral, és 10 percig főzzük a cukorral.

Tovább 

Csokoládés-joghurtos pohárkrém

 

Hozzávalók
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2x20 dkg sűrű görög joghurt vagy tejföl
  • 2x70 ml tejszín
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 1 evőkanál rum vagy konyak
  • 12,5 dkg keksz
Elkészítés

A tejcsokoládét apróra tördeljük, ráöntünk 70 ml tejszínt, valamint az 1 evőkanál vízben előzőleg feloldott instant kávét, majd az egészet vízfürdő fölött egybeolvasztjuk. A fehércsokoládét szintén feltördeljük, ráöntjük a  másik 70 ml tejszínt, az 1 evőkanál rumot vagy konyakot és gőz fölött ezt is felolvasztjuk.

Tovább 

 

Kekszgolyó

 

Hozzávalók
  • 1/2 kg édes vajas keksz (natúr vagy vaníliás)
  • 15-20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál rum vagy néhány csepp rumaroma
  • a forgatáshoz: kókuszreszelék, szórócukor, csokoládéforgács ízlés szerint
Elkészítés

A kekszet megdaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, a lekvárral, a kakaóporral és 15 dkg vajjal. Formázható keménységű masszát kell kapnunk.

Tovább 

Citromkrémes kehely

 

  • 4 személyre
  • • 20 dkg mascarpone
  • • 3 evőkanál cukor
  • • 1 csomag vaníliás cukor
  • • 2 dl tejszín
  • • 8 evőkanál citromkrém
  • • 8 dkg mogyorós kukoricapehely
  • a díszítéshez:
  • • gyümölcs
  • • kukoricapehely-darabok
Elkészítés

Összetörjük a kukoricapelyhet. Habosra keverjük a mascarponét a kétféle cukorral. Kemény habbá verjük a jól lehűtött tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk
a mascarponéval.

A kelyhek aljára kukoricapelyhet teszünk, rákanalazunk egy adag tejszínes-mascarponés krémet, erre két kanálnyi citromkrém kerül, majd a tetejére ismét fehér krémet teszünk.

Tovább 

Fahéjas tej 

 

  • Hozzávalók 2 dl-es bögréhez
  • 1,5 dl tej
  • 3 teáskanál fahéjszirup
  • A tetejére
  • tejszínhab, őrölt fahéj
Elkészítés

A tejet két evőkanálnyi sziruppal összekeverjük. A pohár falára locsoljuk
a maradék szirupot, majd a pohárba öntjük az elkevert tejet. Tetejére
tejszínhabot nyomunk és megszórjuk őrölt fahéjjal.

Pármai sonkás szent jakab kagyló  

 

  • Hozzávalók 2 személyre
  • 4 friss Szent Jakab kagyló (fésűkagyló)
  • 2 hosszú, vékony szelet pármai sonka
  • kevés olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss petrezselyemzöld
  • a tálaláshoz: néhány salátalevél és koktélparadicsom
Elkészítés

A kagylót kézzel óvatosan kivesszük a héjából, a rajta lévő nyúlványt eltávolítjuk.
A kagylóhéjat meleg vízbe áztatjuk, majd alaposan lemossuk. A sonkát hosszában félbevágjuk.

Tovább 

Szilvás rétes túróval és mákkal

 

Hozzávalók:
  • 1 csomag (6-8 lap) réteslap
  • 50 dkg szilva
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg mák
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál joghurt vagy tejföl
  • 1 kávéskanál fahéj
  • olívaolaj
Elkészítés:

1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, a zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk, és jól elkeverjük.

2. A túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük, és elkeverjük benne a joghurtot vagy tejfölt.

3. A réteslapokat szétszedjük, 1 rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ, hány lapos a csomag).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyers sütőtök (tisztán mérve)
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • fél dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint porcukor
  • réteslap
Elkészítés:

A tisztított, nyers sütőtököt almareszelő durva fokán lereszeljük. A tejfölt és a tojást habosra keverjük, majd összekeverjük a reszelt tökkel. Ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne folyjon a töltelék. Megsózzuk, kevés cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.

Tovább 

Tökös-gombás lasagne

 

Hozzávalók:
  • 1 csomag 40 dkg-os lasagne-lap
  • 1 kg csiperkegomba
  • 2 kisebb tök (összesen kb. 1 kg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 kanál olaj
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • bors
  • A besamelhez:
  • 2 kanál vaj
  • 1,5 kanál liszt
  • 6 dl tej
  • bors
  • csipet szerecsendió
  • Az összeállításhoz:
  • 30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

A lasagne-lapokat sós, lobogó vízben félpuhára főzzük (kb. 5 perc), óvatosan leszűrjük, és vékonyan olajozott tálcára szedjük, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.

Tovább 

Burgonyás pogácsa VI.

 

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő (ehhez 1 dl tej és kevés cukor szükséges, amiben felfuttatjuk)
  • 1 teáskanál só
Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu