Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A hagymát és a fokhagymát apróra, a paradicsomot nagy kockára vágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem, 10 percig főzöm.
Hozzávalók:
Az olívaolajon megfuttatjuk a karikára vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket (ez utóbbiakat egészben!). Ha színt kaptak, ráöntjük az apró kockákra vágott paradicsomot, felöntjük 2-3 dl vízzel, hozzátesszük a leveskockát, és pár percig főzzük.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A megtisztított tőkehalfilét citromlével meglocsolgatjuk, sózzuk, és hal fűszerkeverékkel beszórjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, vékonyan megkenjük a dijoni mustárral, és kb. 150 fokon megsütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zöldségféléket apró darabokra vágom, és kevés olajon jól előmelegített wokban megpirítom. Ezzel egyidejűleg felteszem a vizet a tésztának. Amikor a zöldségek megpirultak, hozzáadom a szójaszószokat és a csiliszószt ízlés szerint (nem kell tőle félni), és lehúzom a tűzről.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Nyersen megtisztítjuk a krumplit és karikára vágjuk. Fokhagymával bedörzsölt, kiolajozott tepsibe tesszük. Leöntjük annyi sós tejjel, hogy ellepje. (Ez kb. fél liter.) Ráhintjük a snidlinget és a reszelt sajtot, rámorzsoljuk a vajat is. Előmelegített sütőben teljes lángon 45-60 percig sütjük. Ha a tejet magába szívta, puha és szép piros a teteje, kész van.
Hozzávalók:
A hagymát felkockázom, és kevés olajon serpenyőben megdinsztelem. A nagyjából összevágott medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit.
Hozzávalók:
A szikkadt zsemlét 3-4 szeletre vágom, beáztatom annyi tejbe, ami ellepi. A hagymát apró kockákra vágom, kevés olajon megpirítom. A petrezselymet apróra vágom vagy ledarálom. A cukkinit alaposan megmosom, közepesen vastag (6-8 milliméteres) szeletekre vágom, a medvehagymaleveleket felaprítom.
Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb (darálva)
20 dkg füstölt tarja (darálva)
4-5 fej őzlábgomba
4 db zsemle
4 tojás
1 csokor zöldhagymaszár
1 csokor petrezselyem
1 kanál kakukkfű
1 kanál mustár
fokhagyma
só
őrölt kömény
fehér bors
25 dkg szeletelt bacon
mogyoró burgonya
étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
borsikafű
snidling
Elkészítés:
A combot és a tarját ledaráljuk, az őzlábgombát leforrázzuk, kockára
vágjuk. A zöldhagymaszárát és a snidlinget apróra vágjuk, a zsemlét
beáztatjuk.
Mindezt a fűszerekkel összedolgozzuk, pogácsákká vagy rudakká
formázzuk, baconszeletebe csavarjuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és
olajban kisütjük.
Forró olajban a mogyoróburgonyát kisütjük, a vége felé
fokhagymagerezdeket dobunk mellé, végül borsikafűvel és snidlinggel
megszórjuk.
A húspogácsákat a fűszeres burgonyával tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
* fél kg túró
* 2 tojás
* 6 evőkanál búzadara
* 1 evőkanál cukor
* csipet só
* reszelt citromhéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 30 dkg dió
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a cukrot, a
vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, majd tegyük hűtőbe
minimum 4-5 órára, hogy a búzadara megszívja magát.
A diót vágjuk apró darabokra, minél kisebbre annál jobb, majd
pirítsuk le, hogy mire a gombócok majd megfőnek kéznél legyen.
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 tojás
3 dl tej
5 evőkanál olaj
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
pizzakrém
tejföl
szalonna
füstölt tarja
kolbász
sajt
hagyma
paradicsom
uborka
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a tejjel és a cukorral. Egy kelesztő tálba
beleteszem a lisztet, az olajat, a sót és a felfutott élesztőt, majd ezt
összegyúrom, és hagyom 1 órát kelni.
Miután megkelt, kettéveszem és kinyújtom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu