ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 7 dkg Rama margarin
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 25 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 egész tojás
  • 10-15 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs
Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrom, és kivajazott, 26 cm-es tortaformába simítom úgy, hogy a tésztának legyen kb. 1 cm-es pereme. A túrós massza összetevőit tetszés szerinti sorrendben keverőtálba teszem, majd simára keverem (de nem habosítom).

Tovább 

Hozzávalók:

  • Az alaphoz:
  • 12,5 dkg ropogós keksz (pl. teljes kiőrlésű vajas keksz)
  • 2 evőkanál Rama margarin
  • fél csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg krémtúró
  • 18 dkg cukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 2 citrom
  • fél narancs
  • 1 dl tejszín
  • A tetejére:
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
Elkészítés:

A széttördelt kekszet a megolvasztott vajjal és a vaníliás cukorral összekeverjük, és 24 cm átmérőjű kikent formába tesszük.

Tovább 

 

Hozzávalók : Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 30 dkg friss (vagy mélyhűtött) eper, 1 evőkanál citromlé csipetnyi só.
Leírás : Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 db lila karalábé
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A karalábét megmossuk, meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, majd lisztet beletéve összedolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt karalábét, az apróra metélt petrezselyemzöldet, a tojasfehérjéből vert kemény habot és a reszelt sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 egész fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 krumpli
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1-2 dl víz
  • késhegynyi szerecsendió
  • csipetnyi bors
  • petrezselyem
  • 1 zöldségleveskocka
Elkészítés:

A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadom a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg karalábé
  • 50 dkg csirkemell
  • vaj
  • 15 dkg rizs
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csokor kapor
Elkészítés:

A karalábét tisztítsd meg és vágd fel kockára, majd jó evőkanálnyi vajon párold puhára. A csirkemellet sózd és borsozd, vajon párold kifehéredésig, majd daráld le vagy egy éles késsel aprítsd kis darabokra. A rizst duplaannyi vízzel főzd puhára. A rizst, a csirkemellet és az ugyancsak apróra vágott szalonnát keverd össze.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst apró kockákra, a vöröshagymát cikkekre, a répát kockákra vágjuk.

A rizst sós vízben megfőzzük. A főzési idő vége előtt 10 perccel a rizshez adjuk a répakockákat, ha kész, az olasz fűszerkeveréket is belekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg kristálycukor
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 dkg apróra vágott földimogyoró (eredetileg sótlan, de én sósat raktam bele)
  • 5 dkg mogyoróvaj
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem és golyókat formázok belőle. Egy villa segítségével kilapítom, ezzel kapja meg a csíkos mintázatát.

180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütöm.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 közepes banán
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 pohár natúr vagy vaníliás joghurt
  • 1-1,5 dl 100%-os narancslé
  • 1 kiskanál méz
Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk, és a többi hozzávalóval együtt a turmixba tesszük. 2-3 perc alatt krémesre mixeljük.

Megjegyzés:

A narancslé helyettesíthető tejjel vagy szójatejjel. Nyáron lehet hozzá jeget is adni.

Hozzávalók:

  • 1 liter 100 %-os paradicsomlé (dobozos)
  • kevés olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • cukor
  • ételízesítő
  • betűtészta
Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Ha kész, lehúzom a tűzről, és néhány percet várok, hogy ne legyen túl forró (különben megég a paprika). Ezután beleteszem az őrölt paprikát, elkeverem a hagymával. Beleöntöm a paradicsomlevet, és még kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu