Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta alapanyagait összegyúrom, és kivajazott, 26 cm-es tortaformába simítom úgy, hogy a tésztának legyen kb. 1 cm-es pereme. A túrós massza összetevőit tetszés szerinti sorrendben keverőtálba teszem, majd simára keverem (de nem habosítom).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A széttördelt kekszet a megolvasztott vajjal és a vaníliás cukorral összekeverjük, és 24 cm átmérőjű kikent formába tesszük.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók
: Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 30 dkg
friss (vagy mélyhűtött) eper, 1 evőkanál citromlé csipetnyi só.
Leírás : Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a
csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra
összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és
ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét
összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karalábét megmossuk, meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, majd lisztet beletéve összedolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt karalábét, az apróra metélt petrezselyemzöldet, a tojasfehérjéből vert kemény habot és a reszelt sajtot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadom a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.
Hozzávalók:
A karalábét tisztítsd meg és vágd fel kockára, majd jó evőkanálnyi vajon párold puhára. A csirkemellet sózd és borsozd, vajon párold kifehéredésig, majd daráld le vagy egy éles késsel aprítsd kis darabokra. A rizst duplaannyi vízzel főzd puhára. A rizst, a csirkemellet és az ugyancsak apróra vágott szalonnát keverd össze.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húst apró kockákra, a vöröshagymát cikkekre, a répát kockákra vágjuk.
A rizst sós vízben megfőzzük. A főzési idő vége előtt 10 perccel a
rizshez adjuk a répakockákat, ha kész, az olasz fűszerkeveréket is
belekeverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekeverem és golyókat formázok belőle. Egy villa segítségével kilapítom, ezzel kapja meg a csíkos mintázatát.
180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütöm.
A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk, és a többi hozzávalóval együtt a turmixba tesszük. 2-3 perc alatt krémesre mixeljük.
Megjegyzés:A narancslé helyettesíthető tejjel vagy szójatejjel. Nyáron lehet hozzá jeget is adni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vöröshagymát apróra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Ha kész, lehúzom a tűzről, és néhány percet várok, hogy ne legyen túl forró (különben megég a paprika). Ezután beleteszem az őrölt paprikát, elkeverem a hagymával. Beleöntöm a paradicsomlevet, és még kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu