ételrecept: Medvehagyma-krémleves füstölt sajttal

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
  • 2-3 közepes burgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
  • kevés olaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • Levesbetétnek:
  • tejföl
  • pirított zsemlekockák vagy levesgyöngy
  • és/vagy reszelt füstölt sajt
Elkészítés:

A hagymát felkockázom, és kevés olajon serpenyőben megdinsztelem. A nagyjából összevágott medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit. Mielőtt elzárom a hőt az edény alatt, rádobom a szétnyomott fokhagymát, és összeforgatom vele.

Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor megfőtt, leveszem a tűzről, és anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom, habosítom.

Visszateszem a tűzre, felpótolom vízzel annyira, amilyen sűrű krémlevest szeretnék, utána sózok, hozzáadom a tejszínt, a borsot és az őrölt szerencsendiót, és összeforralom.

A levest tányérba szedem, megszórom levesgyönggyel, vagy pirított zsemlekockákkal, a tányér közepébe teszek egy pötty tejfölt, így tálalom. Aki szereti, reszelt füstölt sajtot is hinthet a tetejére.

Címkék: medvehagyma-krémleves füstölt sajttal

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu