Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg ponty
8 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
só
törött bors
petrezselyem
Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk és tűzállótálra egymás
mellé helyezzük.Megszórjuk kevés töröttborssal és vágott
petrezselyemmel.A szalonnát apró kockára vágjuk ,kiolvasztjuk és
zsírjával együtt meglocsoljuk vele a halat.Ezután a tejföllel bevonjuk
az egészet,középmeleg sütőben 12 percig készre sütjük.
Körete vajas petrezselymes burgonya.
Hozzávalók:
6 főre
A tésztához:
1 pohár liszt
fél pohár búzadara
40 ml napraforgó olaj
40 ml natúr joghurt (vagy kefír)
6 dkg puha Rama
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
A sziruphoz:
1,5 pohár cukor
1,5 pohár víz
fél citrom leve
A közepébe:
törökmogyoró, mandula vagy dió
1 pohár= 2,5 dl
Elkészítés:
A lisztet, darát átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd a többi
hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg
elkészítjük a szirupot.
A szirup hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, gyakori keverés
mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kb. 21 darab fánkhoz:
A fánkhoz:
500 g búzaliszt (BL55)
200 ml tej (2,8%-os)
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt
pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy
felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a
tojások sárgáját.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Besamel mártás
5 dkg vaj
pár szál újhagyma finomra vágva
Elkészítés:
Vajból, lisztből forró tejjel, sajt, bors, szerecsendió hozzáadásával
Besamel mártást készítünk, amit a közben elkészített vajon párolt
újhagyma darabkákkal összeforralunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szem részére:
250g széles metélttészta, nyersen mérve
2 ek. növényi olaj
1 hagyma, 1 fokhagynaferezd
250g fomba
1/2l zöldségleves
50 g tejföl
2 sárgarépa lereszelve
2 kis cukkini lereszelve
só,bors, kakukkfű
150g sovány főtt, füstült sonka csíkokra vágva
Elkészítés:
-a téssztát sós vízben kifőzzük
-a hagymát a fokhagymát ésa gombát olajon megpirítjuk, 5 percig pároljuk
-a zöldséglevest a tejföhöz hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát a cukkinit , a fűszereket és 5 percig pároljuk
-a kifőtt tésztára rászórjuk a sonkacsíkokat ráöntjük a zöldséges ragut és felforrósítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg sovány sertéshús,
5 dkg vaj v. margarin,
1 ek. reszelt vöröshagyma,
1 csomó leveszöldség,
1/4 citrom,
2 db babérlevél,
1 db leveskocka,
1 dl tejföl
pici pirospaprika,
2 ek. liszt,
só,
bors,
1 cs. petrezselyemzöld
Elkészítés:
Kisebb kockákra vágjuk a sovány sertéshúst, és átsütjük a vajon. Ha a
hús megfehéredett, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
Meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, 1 ek. liszttel, sóval,
borssal, és 2 liter vízzel felöntjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
csirkemell
tojás
sajt
fokhagyma
tejszín
liszt
Elkészítés:
Egy hőálló tálat vajazunk, morzsázunk.
A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba majd a reszelt sajtba megforgatjuk, és a tálba rakjuk.
A maradék tojást elkeverjük a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, és a
húsra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és pirosra sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5-2 kg hal
5 dl vörösbor
1 evőkanál erőspaprika por
fél dl olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma,
só, bors, liszt
petrezselyemzöld
két paradicsom
őrölt köménymag,
borsikafű
Elkészítés:
A halat sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Egy tűzálló tálba tesszük.
Az olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát. Hozzátesszük az
erőspaprikát, a fűszereket, majd a héjától megtisztított és feldarabolt
paradicsomot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
* 1 kg krumpli
* 1 dl tej
* 5 dkg vaj
* só
* reszelt sajt
* 50 dkg mexikói zöldségkeverék
* 4 db virsli
* 2 paradicsom
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a sajtot, majd sózzuk izlés szerint.
Egy jénai tálat (kb 20×30cm-es) kivajazunk és a krumplipürét belekanalazzuk és elsimítjuk.
A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és ha ezzel is megvagyunk elosztjuk a püré tetején.
A paradicsomot kis kockára vágjuk és szintén rátesszük a pürére, a
virslit felkarikázzuk és ez is mehet szépen rá az eddigiekre.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás fehérje
6 kanál porcukor
3 tojás sárgája
6 kanál liszt
1 dl tej
A krémhez:
5 dl tej
3 tojás sárgája
1 csokis pudingpor
1 kanál liszt
5 kanál kristálycukor
200 g margarin
1 zacskó tejszínhab (por)
fozocsoki
Elkészítés:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjuk, hozzáadjuk a tobbi hozzávalót a
tej kivételével. 200 fokos sutoben, papírral kibélelt tepsin kb. 30
percig sutjuk, még forrón meglocsoljuk az 1 dl langyos tejjel.
A krém hozzávalóit surure fozzuk, amikor kihul, hozzákeverjuk a margarint is.
Amikor kihul a piskóta, rákenjuk a krémet, csokit reszelunk rá, erre
rásímítjuk a felvert tejszínhabot és a tetejére ismét csokit reszelunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu