ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
80 dkg ponty
8 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl

törött bors
petrezselyem

Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk és tűzállótálra egymás
mellé helyezzük.Megszórjuk kevés töröttborssal és vágott petrezselyemmel.A szalonnát apró kockára vágjuk ,kiolvasztjuk és zsírjával együtt meglocsoljuk vele a halat.Ezután a tejföllel bevonjuk az egészet,középmeleg sütőben 12 percig készre sütjük.
Körete vajas petrezselymes burgonya.

Hozzávalók:
6 főre
A tésztához:
1 pohár liszt
fél pohár búzadara
40 ml napraforgó olaj
40 ml natúr joghurt (vagy kefír)
6 dkg puha Rama
fél cs sütőpor
piros ételszínezék

A sziruphoz:
1,5 pohár cukor
1,5 pohár víz
fél citrom leve

A közepébe:
törökmogyoró, mandula vagy dió
1 pohár= 2,5 dl

Elkészítés:
A lisztet, darát átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.
A szirup hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb.

Tovább 

 

Hozzávalók:
Kb. 21 darab fánkhoz:
A fánkhoz:
500 g búzaliszt (BL55)
200 ml tej (2,8%-os)
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés:
A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját.

Tovább 

Hozzávalók:
Besamel mártás
5 dkg vaj
pár szál újhagyma finomra vágva

Elkészítés:
Vajból, lisztből forró tejjel, sajt, bors, szerecsendió hozzáadásával Besamel mártást készítünk, amit a közben elkészített vajon párolt újhagyma darabkákkal összeforralunk.

Hozzávalók:
4 szem részére:
250g széles metélttészta, nyersen mérve
2 ek. növényi olaj
1 hagyma, 1 fokhagynaferezd
250g fomba
1/2l zöldségleves
50 g tejföl
2 sárgarépa lereszelve
2 kis cukkini lereszelve
só,bors, kakukkfű
150g sovány főtt, füstült sonka csíkokra vágva

Elkészítés:
-a téssztát sós vízben kifőzzük
-a hagymát a fokhagymát ésa gombát olajon megpirítjuk, 5 percig pároljuk
-a zöldséglevest a tejföhöz hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát a cukkinit , a fűszereket és 5 percig pároljuk
-a kifőtt tésztára rászórjuk a sonkacsíkokat ráöntjük a zöldséges ragut és felforrósítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg sovány sertéshús,
5 dkg vaj v. margarin,
1 ek. reszelt vöröshagyma,
1 csomó leveszöldség,
1/4 citrom,
2 db babérlevél,
1 db leveskocka,
1 dl tejföl
pici pirospaprika,
2 ek. liszt,
só,
bors,
1 cs. petrezselyemzöld

Elkészítés:
Kisebb kockákra vágjuk a sovány sertéshúst, és átsütjük a vajon. Ha a hús megfehéredett, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, megfonnyasztjuk. Meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, 1 ek. liszttel, sóval, borssal, és 2 liter vízzel felöntjük.

Tovább 

Hozzávalók:
csirkemell
tojás
sajt
fokhagyma
tejszín
liszt

Elkészítés:
Egy hőálló tálat vajazunk, morzsázunk.
A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba majd a reszelt sajtba megforgatjuk, és a tálba rakjuk.
A maradék tojást elkeverjük a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, és a húsra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és pirosra sütjük.

Hozzávalók:
1,5-2 kg hal
5 dl vörösbor
1 evőkanál erőspaprika por
fél dl olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma,
só, bors, liszt
petrezselyemzöld
két paradicsom
őrölt köménymag,
borsikafű

Elkészítés:
A halat sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Egy tűzálló tálba tesszük.
Az olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát. Hozzátesszük az erőspaprikát, a fűszereket, majd a héjától megtisztított és feldarabolt paradicsomot.

Tovább 

Hozzávalók:
* 1 kg krumpli
* 1 dl tej
* 5 dkg vaj
* só
* reszelt sajt
* 50 dkg mexikói zöldségkeverék
* 4 db virsli
* 2 paradicsom

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a sajtot, majd sózzuk izlés szerint.

Egy jénai tálat (kb 20×30cm-es) kivajazunk és a krumplipürét belekanalazzuk és elsimítjuk.

A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és ha ezzel is megvagyunk elosztjuk a püré tetején.

A paradicsomot kis kockára vágjuk és szintén rátesszük a pürére, a virslit felkarikázzuk és ez is mehet szépen rá az eddigiekre.

Tovább 

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás fehérje
6 kanál porcukor
3 tojás sárgája
6 kanál liszt
1 dl tej
A krémhez:
5 dl tej
3 tojás sárgája
1 csokis pudingpor
1 kanál liszt
5 kanál kristálycukor
200 g margarin
1 zacskó tejszínhab (por)
fozocsoki

Elkészítés:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjuk, hozzáadjuk a tobbi hozzávalót a tej kivételével. 200 fokos sutoben, papírral kibélelt tepsin kb. 30 percig sutjuk, még forrón meglocsoljuk az 1 dl langyos tejjel.
A krém hozzávalóit surure fozzuk, amikor kihul, hozzákeverjuk a margarint is.

Amikor kihul a piskóta, rákenjuk a krémet, csokit reszelunk rá, erre rásímítjuk a felvert tejszínhabot és a tetejére ismét csokit reszelunk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu