Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
* fél kg túró
* 2 tojás
* 6 evőkanál búzadara
* 1 evőkanál cukor
* csipet só
* reszelt citromhéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 30 dkg dió
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a cukrot, a
vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, majd tegyük hűtőbe
minimum 4-5 órára, hogy a búzadara megszívja magát.
A diót vágjuk apró darabokra, minél kisebbre annál jobb, majd
pirítsuk le, hogy mire a gombócok majd megfőnek kéznél legyen. Egy
kisebb serpenyőben lassú tűzön, olaj nélkül néha megkeverve 9-10 percig
pirítsuk.
Ha a masszánk kipihente magát a hűtőben formáljunk belőle
gombócokat, majd forrásban lévő vízben - a gombócok méretétől függően -
8-10 perc alatt kifőzzük (amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére
utána még körülbelül további 3-4 percig főzzük).
Mikor megfőttek a gombócok, csepegtessük le és a pirított dióban hempergessük meg. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!