Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Keményre főzzük a tojásokat, majd hámozás
után durvára reszeljük (vagy apróra vágjuk), alaposan összekeverjük a
majonézzel, az összevágott hagymával és medvehagymával, sózzuk,
borsozzuk.
Pirítóssal, friss kenyérrel mennyei reggeli, finom vacsora, uzsonna.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén
beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is
gazdagíthajuk.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Keverőtálba szitáltam a lisztet, majd a többi hozzávalóval, a tojás bő 2/3 részével (a mazsola kivételével) sima, fényes tésztát dagasztottam robotgéppel.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon
megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykát. Kicsit
átforgatjuk az olajos hagymával, kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a
zöldborsót, a gombát és a kockára vágott sárgarépát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) A húsokat az előzőekben leírtak szerint megmossuk, feltesszük főni,
és ha felforrt a víz, leöntjük róla a habos vizet, kiöblítjük a fazekat.
2.) A pulyka felsőcombot fazékba tesszük, felöntjük legalább 4-4,5 liter
vízzel, és hozzáadjuk az erőleveskockákat.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pulykamellet vékonyan felszeletelem, és sós-fokhagymás tejbe áztatom legalább fél órán át. A sajtot lereszelem, és kevés liszttel összekeverem, hogy ne tapadjon össze. Egy edényt kibélelek szalonnaszeletekkel, az alját és oldalát is. A húsról leöntöm a tejet, a reszelt sajtba forgatom, majd lerakom az edénybe. A tetejét is betakarom szalonnával.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók kb. 4 személyre:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre
vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe
vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és
kíméletesen megpároljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsózzuk. Beleöntjük a /lehetőleg kimagozott/ szőlőt, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. A bort ráöntjük, alacsony fokon puhára pároljuk. Mielőtt kész, a maradék szőlőt is mellétesszük, egy rottyanás, és kész!
Hozzávalók 4 személyre:
A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk,
borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A 10 tojást kettéválasztjuk: 5 fehérje egy
tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a harmadik tálba. A
vajat összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, a tejszínt, és végül 5 tojás
keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félretesszük
díszítésnek.)
Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az
egyik oldalukat sütjük meg, és egy sütőtálra csúsztatjuk a kész
palacsintákat úgy, hogy a nyers felük legyen felfelé.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu