ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
  • 8-10 tojás
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tojásból majonéz
  • bors
Elkészítés:

Keményre főzzük a tojásokat, majd hámozás után durvára reszeljük (vagy apróra vágjuk), alaposan összekeverjük a majonézzel, az összevágott hagymával és medvehagymával, sózzuk, borsozzuk.

Pirítóssal, friss kenyérrel mennyei reggeli, finom vacsora, uzsonna.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál finomított kristálycukor
  • 2 evőkanál vanília ízesítésű kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojássárga
  • 1 tojássárga pici tejjel kikeverve a tetejére
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő kevés cukros tejben felfuttatva
  • 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:

Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén
beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is
gazdagíthajuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 1 db L-es tojás + 2 evőkanál tej villával felverve
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 8 dkg lágy vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kis citrom reszelt héja
  • kb. 2 dl langyos tej
  • 5 dkg mazsola
  • Valamint:
  • 1 teáskanál porcukor
  • 2 teáskanál víz
Elkészítés:

Keverőtálba szitáltam a lisztet, majd a többi hozzávalóval, a tojás bő 2/3 részével (a mazsola kivételével) sima, fényes tésztát dagasztottam robotgéppel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg filézett pulyka felsőcomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 marék zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykát. Kicsit átforgatjuk az olajos hagymával, kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a
zöldborsót, a gombát és a kockára vágott sárgarépát.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:


1.) A húsokat az előzőekben leírtak szerint megmossuk, feltesszük főni, és ha felforrt a víz, leöntjük róla a habos vizet, kiöblítjük a fazekat.
2.) A pulyka felsőcombot fazékba tesszük, felöntjük legalább 4-4,5 liter vízzel, és hozzáadjuk az erőleveskockákat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 1 csomag bacon
  • 30 dkg trappista sajt
  • tej
  • fokhagyma
  • kevés liszt
Elkészítés:

A pulykamellet vékonyan felszeletelem, és sós-fokhagymás tejbe áztatom legalább fél órán át. A sajtot lereszelem, és kevés liszttel összekeverem, hogy ne tapadjon össze. Egy edényt kibélelek szalonnaszeletekkel, az alját és oldalát is. A húsról leöntöm a tejet, a reszelt sajtba forgatom, majd lerakom az edénybe. A tetejét is betakarom szalonnával.

Tovább 

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 20 dkg szőlő
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 8 dkg darált dió vagy mandula
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg kalács
  • 1 tojássárgája
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 4 dkg vaj, vagy Rama, vagy Rama + a tálhoz
Elkészítés:

A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.

A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és kíméletesen megpároljuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 kg szőlő /leszemezve/
  • 1-1,5 dl bor
  • bors
  • vaj
Elkészítés:

A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsózzuk. Beleöntjük a /lehetőleg kimagozott/ szőlőt, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. A bort ráöntjük, alacsony fokon puhára pároljuk. Mielőtt kész, a maradék szőlőt is mellétesszük, egy rottyanás, és kész!

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg borjúhús
  • 4 szál kakukkfű
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg szőlő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • 6 dkg liszt
Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk.

Tovább 

  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 15 mazsola
  • 1 dl rum
  • Az öntethez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
Elkészítés:

A 10 tojást kettéválasztjuk: 5 fehérje egy tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a harmadik tálba. A vajat összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, a tejszínt, és végül 5 tojás keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félretesszük díszítésnek.)

Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az egyik oldalukat sütjük meg, és egy sütőtálra csúsztatjuk a kész palacsintákat úgy, hogy a nyers felük legyen felfelé.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu