ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 10-12 db palacsinta
  • 50 dkg tehéntúró (legjobb a jó zsíros házi túró)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 50 dkg tejföl
Elkészítés:

A túrót összekeverem a hozzávalókkal. Egy palacsinta méretű kapcsos tortaformát vastagon kikenek tejföllel. Belefektetek 1 palacsintát, amit megkenek túróval, megint jön a palacsinta - ezt csak tejföllel kenem meg... Addig folytatjuk, míg van hozzávaló!

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10-15 palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg áttört tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • kevés reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • Az öntethez:
  • 1/2 l tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés tej
  • baracklekvár
  • darált dió
Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • egy 22 cm-es formához:
  • 33 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 1 db alma
  • 2-3 db barack
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 db zöld kardamom belső magjai
  • fél mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 lapos evőkanál cukor
Elkészítés:

A puha vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a felvert tojást, a tejet, a sót meg a vaníliás cukor felét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál kömény
  • 8 dkg vaj, vagy Rama
  • 20 dkg liszt
  • 6 evőkanál kefir
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • kakukkfű
Elkészítés:

Kedvenc fazekunkba héjastól beletesszük a krumplit, annyi vízzel felöntjük, amennyi bőven ellepi, beleszórjuk a köménymagot, lefedjük, és közepes lángon megfőzzük. Megtisztítjuk, még melegen burgonyanyomón áttörjük, és összegyúrjuk a vajjal, a liszttel, és a kefirrel. Sózzuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, még egyszer összegyúrjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg bárány- vagy birkagerinc
  • 2 nagy fej hagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 40 dkg burgonya
  • bors
  • csipetnyi petrezselyem
Elkészítés:

A gerincből csonttal együtt kotletteket vágunk, azokat másfél literes tűzálló edénybe tesszük, rétegekben ráhelyezzük a megtisztított, felszeletelt hagymát, és sárgarépát, a meghámozott, ugyancsak felszeletelt burgonyát, minden réteget megsózunk-borsozunk. Az edényt félig megtöltjük vízzel, s a sütőben lefödve addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1 teáskanál vaj, vagy Rama, vagy Rama a formához
  • 50 dkg gríz
  • 5 bio citrom
  • 50 dkg 3,5 %-os joghurt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:

Egy szögletes formát (25x25 vagy 26 cm-es kerek formát) kivajazunk, kevés grízzel megszórunk. A többi vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, 2 citrom héját lereszelünk, 5 citrom levét kifacsarunk.

A joghurtot a tojásokkal, 10 dkg cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral összekevert gríz kerül bele, végül alaposan ismét összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 25 dkg szélesmetélt
  • 1 pohár gríz (búzadara)
  • 3/4 pohár víz
  • 1 kanál zsír
Elkészítés:

A tésztát megfőzöm, leszűröm. Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítom a grízt, majd ráöntöm a vizet. Addig pirítom, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarom a tésztát, és lefedve pihentetem egy picit. Porcukorral és lekvárral tálalom.

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, karalábé)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • vágott petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • gríz
Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, ételízesítővel megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom a őrölt fehérborssal, majd felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • kb. 1 liter étolaj a sütéshez
Elkészítés:

Langyos tejtben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, az olvaszott margarint, a cukrot. Fakanállal összekeverjük nagyjából, utána kiborítjuk, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • pici só
  • esetleg rum
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfutatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu