Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A túrót összekeverem a hozzávalókkal. Egy palacsinta méretű kapcsos tortaformát vastagon kikenek tejföllel. Belefektetek 1 palacsintát, amit megkenek túróval, megint jön a palacsinta - ezt csak tejföllel kenem meg... Addig folytatjuk, míg van hozzávaló!
Hozzávalók:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel.
|
|
Hozzávalók:
A puha vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a felvert tojást, a tejet, a sót meg a vaníliás cukor felét.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kedvenc fazekunkba héjastól beletesszük a krumplit, annyi vízzel felöntjük, amennyi bőven ellepi, beleszórjuk a köménymagot, lefedjük, és közepes lángon megfőzzük. Megtisztítjuk, még melegen burgonyanyomón áttörjük, és összegyúrjuk a vajjal, a liszttel, és a kefirrel. Sózzuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, még egyszer összegyúrjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gerincből csonttal együtt kotletteket vágunk, azokat másfél literes tűzálló edénybe tesszük, rétegekben ráhelyezzük a megtisztított, felszeletelt hagymát, és sárgarépát, a meghámozott, ugyancsak felszeletelt burgonyát, minden réteget megsózunk-borsozunk. Az edényt félig megtöltjük vízzel, s a sütőben lefödve addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy szögletes formát (25x25 vagy 26 cm-es
kerek formát) kivajazunk, kevés grízzel megszórunk. A többi vajat
felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, 2 citrom héját lereszelünk, 5 citrom levét
kifacsarunk.
A joghurtot a tojásokkal, 10 dkg cukorral és a citromhéjjal
összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral összekevert gríz
kerül bele, végül alaposan ismét összekeverjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tésztát megfőzöm, leszűröm. Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítom a grízt, majd ráöntöm a vizet. Addig pirítom, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarom a tésztát, és lefedve pihentetem egy picit. Porcukorral és lekvárral tálalom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, ételízesítővel megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom a őrölt fehérborssal, majd
felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Langyos tejtben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, az olvaszott margarint, a cukrot. Fakanállal összekeverjük nagyjából, utána kiborítjuk, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Hozzávalók:
A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfutatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu