ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
1 kg pisztráng
20 dkg rizs
csipet gyömbér
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A pisztrángot lefejezzük, és a nyíláson át kibelezzük, sózzuk borsozzuk, vajban megforgatjuk, majd mazsolával és gyömbérrel fűszerezett rizzsel megtöltjük. Vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt serpenyőben, sütőben megsütjük.

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
2 kápia paprika
1 savanykás alma
1 uborka
2 retek

bors
cukor
ecet
olívaolaj.

Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,a paprikát vékonyan felszeleteljük.A többi hozzávalót nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az egészet összekeverjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, cukrozzuk, savanyítjuk.Kevés olívaolajat öntünk rá.Jól összekeverjük majd hűtőbe pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Hidegen tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
750 g konyhakész bébipolip vagy tintahal
125 g zsenge ázsiai zöldsaláta
20 g friss korianderlevél
90 ml édes thai csiliszósz
1 evőkanál frissen facsart lime- vagy citromlé
2 apróra vágott, piros csili
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 evőkanál ázsiai halszósz
1 teáskanál ázsiai szezámolaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
Olajozzunk ki grillserpenyőt, majd melegítsük fel. Keverjük össze az olajat, a lime- vagy citromlevet, a fokhagymát és a csilit egy tálban.

Tovább 

Hozzávalók:
10 szelet rozsos kenyér
10 szelet fehér toast kenyér
20 szelet füstölt sajt
3 dl majonéz
3 dl száraz vörösbor
20 db aszalt szilva
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
Mindegyik szelet rozsos és fehér toast kenyérből pogácsaszaggatóval 2-2 kisebb korongot szaggatunk. Majonézzel kenjük meg. A füstölt sajtszeletekből szintén 2-2 korongot szaggatunk ki.
A rozsos korongra 2 sajtkorongot teszünk, majd a fehér korong következik, aztán 1 sajtkorong.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db fürj
5 dkg zsír
1 l borjúcsont leves
1 dl madeira mártás
1 dl cherry brandy
1 kg cseresznyekompót
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
A megtisztított fürjeket besózzuk, és szép világos pirosra sütjük vagy pároljuk. Zsírját leöntjük, és tálalásig melegen tartjuk. Az edényben kevés cukrot világosra pirítunk, felöntjük borral, húsleves alaplével, jól felforraljuk, majd kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel sűrítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 konyhakész fogoly
2 fej vöröshagyma
4 szál zeller
4 sárgarépa
só, bors
2 ek. kapribogyó
2 dl olívaolaj
4 ek. balzsamecet
3 ek. felaprózott petrezselyem

Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk, majd a hússal együtt egy lábosba tesszük, felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 35 percig lefedve főzzük. Eközben egy tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a felaprózott petrezselymet és kapribogyót. Végül a zöldségeket tálra tesszük, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk az öntettel, és már kínálhatjuk is.

Tovább 

Hozzávalók:
4 kivi
1 kisebb ananász
1 mangó
1 papaya
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 üveg narancslé
2 üveg fehérbor
1 üveg ásványvíz
2 csokor citromfű

Elkészítés:
A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, az ananászt szintén meghámozzuk, majd felkockázzuk. A mang héját eltávolítjuk, kimagozzuk, majd ezt is felkockázzuk a papayával együtt. Az összes gyümölcsöt egy bólés tálba tesszük, majd rájuk szórjuk a cukrokat, és negyed órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
3 evők. kakaó

Töltelék:
15 dkg cukor
fél dl étolaj
2 cs. vaníliás c.
2 evők liszt
4 tojás
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
pici sütőpor

Elkészítés:
Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, rácsot formázunk.
A következő masszát öntjük rá:
Az olajat a kétfajta cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sütőport, majd a túrót.

Tovább 

Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu