Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg pisztráng
20 dkg rizs
csipet gyömbér
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A pisztrángot lefejezzük, és a nyíláson át kibelezzük, sózzuk borsozzuk,
vajban megforgatjuk, majd mazsolával és gyömbérrel fűszerezett rizzsel
megtöltjük. Vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt serpenyőben,
sütőben megsütjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a
többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot
lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon
száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető
petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
2 kápia paprika
1 savanykás alma
1 uborka
2 retek
só
bors
cukor
ecet
olívaolaj.
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,a paprikát vékonyan felszeleteljük.A többi hozzávalót nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az egészet összekeverjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, cukrozzuk,
savanyítjuk.Kevés olívaolajat öntünk rá.Jól összekeverjük majd hűtőbe
pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Hidegen tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
750 g konyhakész bébipolip vagy tintahal
125 g zsenge ázsiai zöldsaláta
20 g friss korianderlevél
90 ml édes thai csiliszósz
1 evőkanál frissen facsart lime- vagy citromlé
2 apróra vágott, piros csili
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 evőkanál ázsiai halszósz
1 teáskanál ázsiai szezámolaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
Olajozzunk ki grillserpenyőt, majd melegítsük fel. Keverjük össze az
olajat, a lime- vagy citromlevet, a fokhagymát és a csilit egy tálban.
Hozzávalók:
10 szelet rozsos kenyér
10 szelet fehér toast kenyér
20 szelet füstölt sajt
3 dl majonéz
3 dl száraz vörösbor
20 db aszalt szilva
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
Mindegyik szelet rozsos és fehér toast kenyérből pogácsaszaggatóval 2-2
kisebb korongot szaggatunk. Majonézzel kenjük meg. A füstölt
sajtszeletekből szintén 2-2 korongot szaggatunk ki.
A rozsos korongra 2 sajtkorongot teszünk, majd a fehér korong
következik, aztán 1 sajtkorong.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db fürj
5 dkg zsír
1 l borjúcsont leves
1 dl madeira mártás
1 dl cherry brandy
1 kg cseresznyekompót
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A megtisztított fürjeket besózzuk, és szép világos pirosra sütjük vagy
pároljuk. Zsírját leöntjük, és tálalásig melegen tartjuk. Az edényben
kevés cukrot világosra pirítunk, felöntjük borral, húsleves alaplével,
jól felforraljuk, majd kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel sűrítjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 konyhakész fogoly
2 fej vöröshagyma
4 szál zeller
4 sárgarépa
só, bors
2 ek. kapribogyó
2 dl olívaolaj
4 ek. balzsamecet
3 ek. felaprózott petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk, majd a hússal együtt egy lábosba tesszük,
felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 35 percig
lefedve főzzük. Eközben egy tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a
felaprózott petrezselymet és kapribogyót. Végül a zöldségeket tálra
tesszük, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk az öntettel, és már
kínálhatjuk is.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kivi
1 kisebb ananász
1 mangó
1 papaya
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 üveg narancslé
2 üveg fehérbor
1 üveg ásványvíz
2 csokor citromfű
Elkészítés:
A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, az ananászt szintén meghámozzuk,
majd felkockázzuk. A mang héját eltávolítjuk, kimagozzuk, majd ezt is
felkockázzuk a papayával együtt. Az összes gyümölcsöt egy bólés tálba
tesszük, majd rájuk szórjuk a cukrokat, és negyed órára hűtőbe tesszük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
3 evők. kakaó
Töltelék:
15 dkg cukor
fél dl étolaj
2 cs. vaníliás c.
2 evők liszt
4 tojás
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
pici sütőpor
Elkészítés:
Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, rácsot formázunk.
A következő masszát öntjük rá:
Az olajat a kétfajta cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a
tojássárgákat, a lisztet, sütőport, majd a túrót.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát
meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a
lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe
beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és
megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu