ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 4 adag majonézes saláta /franciasaláta, majonézes burgonya, orosz hússaláta... stb/
  • 1 kg karaj csont nélkül
  • 1 szál csabai csípős kolbász
  • grill fűszerkeverék
  • olaj
  • A díszítéshez:
  • lollo saláta
  • kígyó uborka
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • póréhagyma
Elkészítés:

A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 15 dkg főtt sonka
  • 40 dkg burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 dl majonéz
  • 1 csomag zselatin
  • 7 tojás
  • bors
Elkészítés:

Külön megfőzzük a csirkemellet, az apró kockára vágott burgonyát, és megpároljuk a borsót, répát.

A csirkemellet és a főtt sonkát feldaraboljuk és egy tábla tesszük. A burgonyát leszűrjük, és a többi zöldséggel a húsokhoz adjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a végeiket levágjuk, apró darabokra vágjuk, és szintén a tálba rakjuk.

Tovább 

 
Hozzávalók:
  • 0,5 kg főtt vagy sült sertéshús
  • 4-5 burgonya
  • 2 csemegeuborka
  • 1 kis fej saláta
  • 1 dl majonéz
  • kevés só
  • ecet
Elkészítés:

A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zsenge sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg rukola
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk (a sárgarépákat, ha valóban zsengék, meghámozni sem kell, csak alaposan megsikáljuk), a szárzellerek esetleges szálkáit lehúzzuk-eltávolítjuk, valamennyit megmossuk. A sárgarépákat hosszában elnegyedeljük, és rézsútos hasábokra szeljük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg copfocska tészta
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg lilahagyma
  • 50 dkg alma
  • 30 dkg zellerszár
  • 20 dkg zeller
  • 30 dkg színes paprika (kaliforniai)
  • 8 dkg reszelt ecetes torma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • bors
  • salátalevél a tálaláshoz
Elkészítés:

A zellert vékonyra metéljük, és leforrázzuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, és leöblítjük. Az almát, paprikát vékonyra metéljük. A zellerszárat vékony szeletekre vágjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, picit sózzuk, majd 5 perc pihenés után lemossuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A kéksajtos mártogatóshoz:
  • 15 dkg kéksajt
  • 5 dl joghurt vagy tejföl
  • 1 csokor újhagyma vagy 2 fej lilahagyma
  • bors
  • A babpüréhez:
  • 2 doboz vörösbab
  • 1 pici lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál krémsajt
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • A paradicsomos salsához:
  • darabos paradicsom konzerv
  • 1 kis fej hagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1/2 cukkini
  • mexikói salsa fűszerkeverék
  • A mártogatáshoz:
  • szárzeller
  • répacsíkok
  • kenyérrudacskák
  • nachos chips
Elkészítés:

A kéksajtos mártogatóshoz villával összetöröm a sajtot.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A darált húst forró zsírban megdinszteljük, ízesítjük sóval, borssal, paprikával.

A májat ledaráljuk, és összekeverjük a megpárolt darált hússal, beletesszük a beáztatott zsemléket, és a tojásokkal összedolgozzuk.

Tetszés szerint kis pogácsákat formázva, vagy hosszú rúdban kisütjük.

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 20 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál forró víz
  • 17 dkg túró
  • 10 dkg darált hús
  • 1/2 teáskanál mustár
  • bors
  • olaj
  • 2 evőkanál ásványvíz
  • 3 evőkanál snidling
Elkészítés:

Enyhén sós vízben, héjában megfőzünk 20 dkg krumplit, meghámozzuk.

Összekeverünk 1 evőkanál zabpelyhet 1 evőkanál forró vízzel és 2 dkg túróval. Állni hagyjuk, majd összekeverjük 10 dkg darált hússal, 1/2 teáskanál mustárral, sóval, borssal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 6 db tojás (5 db megfőzve, 1 db a masszához nyersen)
  • 3 db zsemle
  • 1 nagyobb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál csemege pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős pirospaprika
  • 1 rész tej + 1 rész langyos víz
  • pár szelet bacon
  • 4-5 evőkanálnyi mexikói zöldségkeverék
  • olaj
Elkészítés:

5 db tojást megfőzünk keményre. A zsemléket a tejes-vizes keverékbe belenyomjuk, beáztatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg sóska
  • 2-3 dl tejföl
  • vaj vagy olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • liszt
  • cukor
  • 1 tojás
  • búzadara
Elkészítés:

A sóska vastagabb szárát lecsípjük, jól megmosva deszkán - marokra fogva - jól összeaprítjuk.

A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a finomra vágott vöröshagymát is megdinszeljük rajta. Az aprított sóskát a rántásra öntjük, folytonos keveréssel várunk, ameddig teljesen összeesik sóskánt a rántásban (2-3 perc), majd felöntjük vízzel, azonnal sózzuk - hogy a rántás feloldódjon, cukrozzuk, a tejfölt is hozzáadjuk.

A tojást kis tálban villával nagyon habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és annyi darát adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát (ne nagyon szilárd) kapjunk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu