Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá.
Hozzávalók:
Külön megfőzzük a csirkemellet, az apró kockára vágott burgonyát, és megpároljuk a borsót, répát.
A csirkemellet és a főtt sonkát feldaraboljuk és egy tábla tesszük. A
burgonyát leszűrjük, és a többi zöldséggel a húsokhoz adjuk. A tojásokat
megfőzzük, megpucoljuk, a végeiket levágjuk, apró darabokra vágjuk, és
szintén a tálba rakjuk.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk (a sárgarépákat, ha valóban zsengék, meghámozni sem kell, csak alaposan megsikáljuk), a szárzellerek esetleges szálkáit lehúzzuk-eltávolítjuk, valamennyit megmossuk. A sárgarépákat hosszában elnegyedeljük, és rézsútos hasábokra szeljük.
Hozzávalók:
A zellert vékonyra metéljük, és leforrázzuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, és leöblítjük. Az almát, paprikát vékonyra metéljük. A zellerszárat vékony szeletekre vágjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, picit sózzuk, majd 5 perc pihenés után lemossuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kéksajtos mártogatóshoz villával összetöröm a sajtot.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A darált húst forró zsírban megdinszteljük, ízesítjük sóval, borssal, paprikával.
A májat ledaráljuk, és összekeverjük a megpárolt darált hússal,
beletesszük a beáztatott zsemléket, és a tojásokkal összedolgozzuk.
Tetszés szerint kis pogácsákat formázva, vagy hosszú rúdban kisütjük.
Hozzávalók:
Enyhén sós vízben, héjában megfőzünk 20 dkg krumplit, meghámozzuk.
Összekeverünk 1 evőkanál zabpelyhet 1 evőkanál forró vízzel és 2 dkg
túróval. Állni hagyjuk, majd összekeverjük 10 dkg darált hússal, 1/2
teáskanál mustárral, sóval, borssal.
Hozzávalók:
5 db tojást megfőzünk keményre. A zsemléket a tejes-vizes keverékbe belenyomjuk, beáztatjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sóska vastagabb szárát lecsípjük, jól megmosva deszkán - marokra fogva - jól összeaprítjuk.
A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a
finomra vágott vöröshagymát is megdinszeljük rajta. Az aprított sóskát a
rántásra öntjük, folytonos keveréssel várunk, ameddig teljesen
összeesik sóskánt a rántásban (2-3 perc), majd felöntjük vízzel, azonnal
sózzuk - hogy a rántás feloldódjon, cukrozzuk, a tejfölt is hozzáadjuk.
A tojást kis tálban villával nagyon habosra verjük, sóval, borssal
ízesítjük, és annyi darát adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát
(ne nagyon szilárd) kapjunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu