ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • A nyúlpástétomhoz:
  • 50 dkg nyúlmáj
  • 25 dkg nyúlhús
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dl tej
  • medvehagyma
  • A mézes céklához:
  • 1 db sült cékla
  • 2 evőkanál méz
  • csipet só
  • A paszternákpüréhez:
  • 1 db paszternák
  • 2 dl tej
Elkészítés:

A májat megmossuk, megtisztítjuk, és egy éjszakára tejbe áztatjuk.

Másnap a húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • őrölt bors
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg vaj, vagy Rama
  • 1 paszternák
  • 3 sárgarépa
  • 2 pritamin paprika
  • 1 póréhagyma
  • 3 tojás
  • 2 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • A tálaláshoz:
  • 3 dl tejföl
Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és forrón törjük pépesre. Amikor kihűlt, keverjük bele a tojásokat, és szórjuk rá a lisztet meg kevés sót és borsot.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paszternák (helyettesíthető zellergumóval is)
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 4 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 8 dl csirkeleves (kockából)
  • 25 dkg rókagomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor snidling
  • cukor
  • szerecsendió
  • bors
Elkészítés:

A paszternákot és a sárgarépát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 2 dkg forró zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és rövid ideig együtt pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tepsit olajjal megkenjük. Az edénybe terítjük a savanyú káposztát. Ha valaki nem kedveli a savanyú ízt, a káposztát kissé kinyomhatja, hogy kevesebb leve legyen. Az oldalast bordánként szétvágjuk, és a káposztán elrendezzük. Kevés vizet öntünk alá. A fokhagymát rászeleteljük az ételre, borsozzuk, ha kell, sózzuk. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az oldalasokat bedörzsöljük sóval és borssal. Beletesszük a fazékba, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a hagymát, a
fokhagymát és az ételízesítőt, majd addig főzzük, míg a csontról le nem tudjuk szedni a húst.

Ezután szép sorban beletesszük egy tepsibe, és kevés olajon szép pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • A Páchoz:
  • 2 kávéspohár olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál ketchup
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • bors
  • Valamint a végén:
  • néhány gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverem, jól átforgatom benne az egyben hagyott oldalast. Tepsibe teszem, aláöntök 1 pohár vizet, és ha maradt a pácléből, azt is ráöntöm. Fóliával letekarom, és 200 fokon 1 órát sütöm. A fóliát levéve pirosra sütöm.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 kg krumpli
  • 30 dkg parasztkolbász
  • 4 szelet császárszalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 8 db keménytojás
  • tejföl
  • ételízesítő
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk. A szalonnaszeleteket feldaraboljuk, az egyik felét a tál aljára rakjuk. A hagymát hosszú szeletekre vágjuk, és ennek a felét a szalonnára tesszük. Ezután következnek a krumplikarikák, majd 1 sor kolbászkarika és tojás. Sózzuk, ízesítjük, és a tetejére jöhet a tejföl.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 75 dkg héjában főtt burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg tök (lehetőleg friss)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • reszelt sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Elkészítés:

Egy közepes tepsit kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A meghámozott és karikára vágott főtt burgonya felét elterítjük a tepsiben. Megsózzuk, az egyik fej hagymát karikákra vágva elosztjuk rajta, a tetejére a szeletekre vágott tök felét tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 40 dkg brokkoli (lehet fagyasztott)
  • 5 db főtt tojás
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • kb. 6-7 dkg füstölt húsos szalonna darabolva
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 5 dl tejföl
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 db paradicsom
  • 2 egész tojás
  • reszelt füstölt sajt
Elkészítés:

Héjában a krumplit, rózsáira szedve a brokkolit, valaminta tojásokat külön-külön sós vízben megfőzöm. A krumplit még melegen hámozom.

Tovább 

Ittjartam.hu: vendéglő értékelések és szállás vélemények egy weboldalon. Szeretnéd megtudni, hogy melyik hotelben ildomos elmenned, milyen étkezdébe nem érdemes vacsorázni? Honlapunkon olyan szuverén látogatók értékeléseit aggregáltuk teneked, amelyek okán egyszerűen elkerülheted a kellemetlenségeket. A turisztikában végtelenül lényeges hogy megfelelő szintű szolgáltatásban legyen részed, de nagyon nehéz megelőzően meghatározni, hogy a tökéletesnek vélt vendéglátónál, vagy szálláshelyen valóban azt nyújtják, amit vársz.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu