ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 2 szál új sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 5 szál újhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg hajdina
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • 1 tojás
  • fél dl napraforgó olaj
  • fehérbors
  • zöldpetrezselyem
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A karalábét, sárgarépát és az újhagymát kb. 3 cm hosszú, vékony hasábokra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel és félpuhára pároljuk, vízzel felöntjük, majd felforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor medvehagyma /baranyai erdők többségében szedhető/
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 8 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín /a soványabbat szeretem
  • bors
Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztom az aprított vöröshagymát, rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a 8 dl meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmosom, és vastag szárától megtisztítom.

Tovább 

 

Internetes ételrendelés az országunk összes tartományán: Falatozz.hu. Pizza, haburger és egyebek országszerte. Amennyiben vidéken tartózkodik ebben az esetben a lakhelyed szerinti városban, ha Budapesten akkor kerületek szerint is böngészhetsz. Amennyiben oldalunkon rendeled meg ételed, ebben az esetben mostanság egy kiváló tábla gépet nyerhetsz minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes körülnézni és rendelni! Pizzák, hamburgerek, magyaros ételek és különlegességek szintúgy megtalálhatók a kínálatunkban.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 szikkadt fonott kalács
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 egész tojás és 3 sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor ízlés szerint
  • tetejére vajdarabkák
  • bele csokidarabok, lekvár
Elkészítés:

A szikkadt kalácsot felkockázom. A tejet és a tejszínt felteszem forrni, de csak addig forralom, míg a széle gyöngyözni kezd. A tojásokat habosra keverem a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tejes tejszínt. Ebbe forgatom bele a kalácskockákat, és ezután kivajazott tálba teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet fehér kenyér (lehet kalács, briós stb. is)
  • 6-7 dkg vaj, vagy Rama,
  • 12 dkg sűrű sárgabaracklekvár (lehet ribiszke, eper stb. is)
  • 2 nagy alma (legjobb a golden)
  • 2 narancs héja
  • 5 dkg mazsola
  • 3 nagy tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 6,25 dl zsíros tej
  • A tetejére: porcukor
Elkészítés:

A kenyérszeleteket – miután héjukat levágtuk – átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük mindegyiket.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 tojássárga
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 kakaós kalács
  • sütőmargarin a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa
  • fél üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • A tojáshabhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom leve
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 sertésdagadó
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
2 tojás
1/4 kg máj

bors
olívaolaj
20 dkg csiperkegomba

Elkészítés:
A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!).
A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra.
A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk.
A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat.
Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel.
Sűrűn locsolgatva készre sütjük.
Kb.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg zellergumó
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
4 db alma
1 dl majonéz
1 evőkanál fehérbor
3 evőkanál tejszín
5 dkg dióbél
10 dkg fekete szőlő
ízlés szerint só

Elkészítés:
A megtisztított zellergumókat lereszelem, megsózom, megcukrozom és citromlével meglocsolom. Fél óráig hogy a zeller megpuhuljon állni hagyom. A meghámozott kicsumázott almát is legyalulom és összekeverem a zellerrel.

Tovább 

Hozzávalók:
1 ürücomb
15 dkg füstölt szalonna
fokhagyma


Elkészítés:
A faggyútól megtisztított ürücombot leforrázzuk,15 perc múlva kivesszük a vízből és füstölt szalonnával sűrün megtüzeljük.Ritkásan vékonyra szelt fokhagymát is dugdosunk bele és megsózzuk.1 óra állás után kevés vízet aláöntve sütőbe tesszük.Forgatás és gyakori locsolgatás mellett megsütjük.Felszeleteljük és salátával körítjük.Hidegen is fogyxasztható.

Hozzávalók:
8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt ( egy kicsi maradjon a díszítéshez)

őrölt bors
1 kk mustár
4 közepes paradicsom

Elkészítés:
A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
A tojássárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és a tojásokra borítjuk.
A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu