Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A szűzérmét 1 cm-es szeletekre vágom,
besózom, durvára őrölt színes borssal megszórom, lisztet hintek rá, és
forró olajban hirtelen kisütöm.
A hagymákat felaprítom és olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a gombát
(megpucolva, felszeletelve), sózom, borsozom, ha a levét elpárologta,
mehet bele a konzerv zöldborsó, az oregánó és a csokornyi petrezselyem
apróra vágva.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe.
Másnap a combokat átrakom egy kivajazott tepsibe. Teszek mellé, rá
félbevágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával
letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses
fokozaton.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Ha már kezd üveges lenni, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórunk bele, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beletesszük a nagyobb karikákra vágott lecsókolbászt vagy virslit. Azonnal fel is öntjük kevés vízzel, hogy le ne égjen, és kissé átsütjük-átpároljuk, hogy az íze kibontakozzon.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, dagasztjuk (én a robotgép dagasztókarjával szoktam). Ezután kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
9 dl tejet a vaníliával, a mazsolával, csipet sóval és a felkockázott csokoládéval óvatosan felmelegítjük, felolvasztjuk benne a csokoládét.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal (mézzel), majd belekeverjük a lisztet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a barna cukrot. Jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a felvert tojásokat, és gondosan dolgozd össze. Tedd bele a sütőport, a sót, a vaníliaaromát és a diót.
Hozzávalók:
Elkészítés:A csirkeszárnyakat sóval, borssal megszórjuk. Tűzálló edényt margarinnal kikenünk, beletesszük a csirkeszárnyakat, és rászórunk kis szárnyas fűszerkeveréket. Leöntjük kb. 1 dl sörrel, lefedve sütőbe tesszük. Amikor már kezd puhulni a hús, közétesszük a megmosott, héjastól gerezdekre vágott birset. Fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. A birset konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Kivájjuk a magházát, és a birshúst vékony szeletkékre vagdossuk. A cukrot a citrom levével és héjával, 4 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük a birset.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu