ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 db sertésszűzérme
  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 1 nagy hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál rizsliszt
  • őrölt bors
  • oregánó
  • pici cukor
  • durvára őrölt színes bors
  • pici liszt
  • olaj
Elkészítés:

A szűzérmét 1 cm-es szeletekre vágom, besózom, durvára őrölt színes borssal megszórom, lisztet hintek rá, és forró olajban hirtelen kisütöm.

A hagymákat felaprítom és olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a gombát (megpucolva, felszeletelve), sózom, borsozom, ha a levét elpárologta, mehet bele a konzerv zöldborsó, az oregánó és a csokornyi petrezselyem apróra vágva.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 2 db libacomb
  • olívaolaj
  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg rókagomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis káposzta fele
  • 1 db alma
  • vaj
  • cukor
  • citrom
  • őrölt feketebors
  • őrölt köménymag
  • rozmaring
  • kakukkfű
Elkészítés:

A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe.

Másnap a combokat átrakom egy kivajazott tepsibe. Teszek mellé, rá félbevágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 db alma
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • kristálycukor
  • babérlevél
  • köménymag
  • olívaolaj
Elkészítés:

A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Ha már kezd üveges lenni, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 2 szál lecsókolbász vagy 3-4 darab virsli
  • kis fej hagyma
  • 2 paradicsom (ha nincs, akkor paradicsomlé)
  • pirospaprika
  • egy csomag zöldkapor
  • olaj
  • ételízesítő
  • tálaláshoz  tejföl
Elkészítés:

Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórunk bele, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beletesszük a nagyobb karikákra vágott lecsókolbászt vagy virslit. Azonnal fel is öntjük kevés vízzel, hogy le ne égjen, és kissé átsütjük-átpároljuk, hogy az íze kibontakozzon.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A teteje mekenéséhez:
  • felvert tojás
  • szórócukor
Elkészítés:

A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, dagasztjuk (én a robotgép dagasztókarjával szoktam). Ezután kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg baguette (száraz vagy másnapos)
  • 9 dl tej
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • 5 dkg mazsola
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 12 dkg kakaós keksz
  • 1 csapott mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg szeletelt mandula (de lehet fenyőmag, kesudió, pekándió is)
Elkészítés:

9 dl tejet a vaníliával, a mazsolával, csipet sóval és a felkockázott csokoládéval óvatosan felmelegítjük, felolvasztjuk benne a csokoládét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • a tésztához: 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • reszelt citromhéj
  • csipetnyi só.
  • A töltelékhez: 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg kukoricaszirup (méz)
  • 20 dkg pekándió vagy más csonthéjas (dió, mogyoró, mandula)
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál liszt
  • fél zacskó vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
Elkészítés:

Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal (mézzel), majd belekeverjük a lisztet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 32 darabhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg barna cukor
  • 2 felvert tojás (villával verd fel)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg finomra vágott pekándió (de bármilyen más dió is felhasználható)
  • 30 dkg liszt
Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a barna cukrot. Jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a felvert tojásokat, és gondosan dolgozd össze. Tedd bele a sütőport, a sót, a vaníliaaromát és a diót.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • 1 dl sör
  • 1 birskörte
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bors
  • rama
Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sóval, borssal megszórjuk. Tűzálló edényt margarinnal kikenünk, beletesszük a csirkeszárnyakat, és rászórunk kis szárnyas fűszerkeveréket. Leöntjük kb. 1 dl sörrel, lefedve sütőbe tesszük. Amikor már kezd puhulni a hús, közétesszük a megmosott, héjastól gerezdekre vágott birset. Fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 6 db 2,5 dl-es üveghez:
  • 1,5 kg birskörte vagy birsalma
  • 1,5 kg befőző cukor
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • 6 dkg mazsola
  • 4 dl whisky
Elkészítés:

Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. A birset konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Kivájjuk a magházát, és a birshúst vékony szeletkékre vagdossuk. A cukrot a citrom levével és héjával, 4 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük a birset.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu