ételrecept: Japán fondü (Shabushabu)

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:
  • Figyelem! Ehhez a fondühöz speciális kis fémszűrőkre lesz szükségünk!
  • 40 dkg borjúhús
  • 25 dkg kínai kel
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg apró sampinyon
  • 20 dkg kínai tészta
  • 15 dkg torma
  • 2 dkg szárított shitaké gomba
  • 1 dl citrom
  • 2 újhagyma
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szójabab-krém
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 liter húsleves (kockából)
Elkészítés:

A borjúhúst 2-3 órára tegyük a mélyhűtőbe. A shitaké gombát fél órára áztassuk be forró vízbe. A kínai kelt vágjuk vékony csíkokra. A sampinyont tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyan. Hámozzuk meg a tormát, 10 dekányit vágjunk gyufa méretűre. Mossuk meg és csepegtessük le a spenótot, vágjuk csíkokra. A kínai tésztát forrázzuk le, majd ollóval vágjuk apróra. Az előkészített hozzávalókat rendezzük csinosan egy nagy tálra.
A citromlevet, a szójaszószt és 3 evőkanál vizet keverjünk össze, majd tegyük egy kis tálkába.
A maradék tormát reszeljük le. Tisztítsuk meg a hagymát, és szeleteljük vékonyra. Mindkettőt tegyük külön-külön kis tálkába.
Egy teflon serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot zsiradék nélkül, majd zúzzuk össze egy mozsárban. Keverjük hozzá a szójababkrémet, az ecetet, a mustárt, és ezt is tegyük tálkába.
A húst szeleteljük fel hajszálvékonyan, és rendezzük el egy tálra.
A húslevest felforraljuk, a fondü-égőre helyezzük, köré tesszük a húst, a zöldségeket és a szószokat. Mindenki kedve szerint válogat az alapanyagokból, a drótkosárba teszi, majd a húslevesben megpárolja. A szószokkal ízesítjük ízlés szerint.

Címkék: fondü

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu