Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
1 teáskanál vaj a formához
50 dkg gríz
5 db citrom
50 dkg 3,5 %-os joghurt
4 db tojás
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
3-4 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
2 dl citromlé
2 dl víz
20 dkg cukor
Elkészítés:
Egy szögletes formát (25x25 vagy 26 centis átmérőjű kerek formát)
kivajazunk, kevés grízzel megszórunk. A többi vajat felolvasztjuk, hűlni
hagyjuk, 2 citrom héját lereszelünk, 5 citrom
levét kifacsarunk. A joghurtot a tojásokkal, 10dkg cukorral és a
citromhéjjal összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral
összekevert gríz kerül bele, végül alaposan ismét összekeverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg teljes őrlésű tészta
3 db birs alma
250 ml joghurt
őrölt gyömbér, fahéj, szegfűszeg
sztevía, olaj, vaj
Elkészítés:
a tésztát sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük és egy kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze
az almákat lereszeljük (közben jól meg is erősödünk :) megszórjuk a fűszerekkel
a joghurtot is fűszerezzük és kevés sztevíával édesítjük
egy hőálló tálat kivajazunk, majd az aljára tesszük a tészta felét,
rá az alma felét, rá a joghurt felét és néhány kis darabka vajat majd
újra tészta, alma, joghurt, vaj
180 fokos sütőben kb.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Vadas
1,5 kg marhahús (vad, nyúl, pulyka, vagy sertésből)
1kg sárgarépa
50dkg petrezselyemgyökér
1 db zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors őrölt,
1-2 szem szegfűbors
A mártás készítése:
0,5 dl olaj
3-4 ek liszt
1 db citrom
2 db babérlevelet
2 dl tejfölt
2 ek mustárt
2 ek kristálycukrot és megkóstolva utána ízesíted. (só, bors)
4db zsemle /kockákra vágva/
1 db tojás
liszt, amennyit a zsemle felvesz /nokedlitészta állag/
só
Elkészítés:
Vadas
1,5 kg marhahús (vad, nyúl, pulyka, vagy sertésből)
1kg sárgarépa
50dkg petrezselyemgyökér
1 db zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors őrölt,
1-2 szem szegfűbors
Mindent megmosva pucolva felteszed levesnek és majdnem készre főzöd.
Ha megvan, leszűröd a levéről a zöldségeket mindet.
Hozzávalók:
8db egyforma nagyságu vöröshagyma
5dkg túró
1tojás
1ek.griz,só bors
bundázáshoz:1tojás
3ek.liszt
10dkg prézli
a sütéshez olaj.
Elkészítés:
a hagymákat tisztitás után éles késsel óvatosan kivájjuk,a
hagymaforgácsot apróra metéljük és összekeverjük a túróval az enyhén
felvert tojással és a grizzel,a hagymákat megtöltjük a túrós
keverékkel,majd lisztben,felvert tojásba és a prézlibe forgatjuk bő
forró olajban hirtelen megsütjük,salátával és hideg fokhagymás
majonézzel tálaljuk!
Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre
25 dkg túró
1 ev durumliszt
2 tojás
5 dkg vaj
5 dkg nyírfacukor (xilit)
folyékony édesítőszer
1 kk sütőpor
fél citrom reszelt héja
kevés tej
1 csipet só
7-8 szem sárgabarack
mandulaforgács
Elkészítés:
elkészítés
A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport.
Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől).
Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét.
Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát.
Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején.
Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőben süssük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
pár csepp citromlé
2 kocka csokoládé
Elkészítés:
A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép
közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a
porcukrot, cseppentsük rá a citromlevet, és folyamatosan, megállás
nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a
vágás nyoma megmarad. Tegyük habzsákba, vagy zacskóba.
A sütőt melegítsük elő 80-100 °C-ra.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
2-3 szál póréhagyma fehér része
20 dkg nyers sonka
1 ek olaj
4 tojás
20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
15 dkg trappista sajt, reszelve
Elkészítés:
1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát.
Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
3.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
15 dkg finomliszt,
25 dkg vaj (vagy margarin),
20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
a tetejére 1 db egész tojás,
5 dkg reszelt füstölt sajt.
Elkészítés:
A sonkát ledarálom. A sütőporral elkevert lisztet összegyúrom az áttört
burgonyával, hozzáadom a darált sonkát, a tojást, a sót és a borsot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
10 dkg liszt
1,5 dl tej
1 tojás
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
bő olaj
Elkészítés:
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.
A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól
számítva kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
-30dkg liszt
-20dkg cukor
-3dl víz
-3ek.olaj
-1sütöpor
-1,5kávékanál fahéj
-barcklekvár
-étcsoki(tetejére)
Elkészítés:
A hozzávalokat összekeverjük,tepsibe öntjük(közepes méretű)és
megsütjük.Amikor kisült megkenyjük lekvárral,majd leöntjük csokimázzal.
15-20perc 200fokon
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu