Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
10 dkg liszt
1,5 dl tej
1 tojás
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
bő olaj
Elkészítés:
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.
A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól
számítva kb. 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük. Leszűrjük, és jól
lecsurgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a
gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzáadjuk a
leszűrt zöldségeket, összekeverjük, meghintjük a liszttel, kicsit együtt
pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk,
borsozzuk, és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk, amíg sűrű
massza lesz. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az olajat
kb. 170 fokra (amikor a beledobott kis darabka sisteregve feljön a
tetejére) felforrósítjuk. A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket
formálunk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a
forró olajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pad Thai
Zöldséges rizskoszorú
Túróval töltött rántott hagyma
Cheddar sütőtök ruhában