Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Vadas
1,5 kg marhahús (vad, nyúl, pulyka, vagy sertésből)
1kg sárgarépa
50dkg petrezselyemgyökér
1 db zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors őrölt,
1-2 szem szegfűbors
A mártás készítése:
0,5 dl olaj
3-4 ek liszt
1 db citrom
2 db babérlevelet
2 dl tejfölt
2 ek mustárt
2 ek kristálycukrot és megkóstolva utána ízesíted. (só, bors)
4db zsemle /kockákra vágva/
1 db tojás
liszt, amennyit a zsemle felvesz /nokedlitészta állag/
só
Elkészítés:
Vadas
1,5 kg marhahús (vad, nyúl, pulyka, vagy sertésből)
1kg sárgarépa
50dkg petrezselyemgyökér
1 db zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors őrölt,
1-2 szem szegfűbors
Mindent megmosva pucolva felteszed levesnek és majdnem készre főzöd.
Ha megvan, leszűröd a levéről a zöldségeket mindet. Egy tálban
villával jól összetöröd. Nem turmixolod, bár ha épp úgy szeretnéd az se
rosszabb csak más állagú lesz.
A mártás készítése:
0,5 dl olajon annyi lisztel készítesz világos rántást, hogy ne
legyen se híg se darabos az olajban. Ha megvagy, felöntöd annyi
leveslével amennyitől kapsz egy se híg se ragadós masszát. Beleteszed a
tört zöldséget, és annyira hígítod, hogy kellemesen sűrű szószt kapjál.
Teszel bele fél citrom levét és két karikát
2 db babérlevelet
1 pohár tejfölt
2 ek mustárt
2 ek kristálycukrot és megkóstolva utána ízesíted. (só, bors)
A húst szeletekre vágod és beletéve forralod egy kis ideig alacsony lángon. (pár perc)
Zsemlegombóccal az igazi, de jó hozzá csőtészta.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pikk-pakk fokhagymamártás