Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50- 60 dkg szárnyas máj szív nélkül (lehet pulyka vagy csirke),
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
kevés olaj (én teflonserpenyőben csinálom és ezért csak 2-3 evőkanál olajat használok),
2-3 evőkanál mustár,
ízlés szerint majoránna.
Elkészítés:
A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk
és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd
meg mert különben a mustár lejön róla. Egy nagy serpenyőben (ha lehet
akkor egyszerre beleférjen az összes máj) megforrósítjuk az olajat és az
apróra vágott hagymát megfonnyasztom rajta.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 zsemle
2 dl tejföl
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv)
3 evőkanál olaj
2 tojás
1 evőkanál konyak
1 diónyi hagyma
1 teáskanál majoránna
1teáskanál mustár
1 késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Az egyik tojást keményre főzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad
arányban kettévágjuk. Mindkét feléből kiszedjük a puha belet, és nagyon
apróra összevágjuk.
Két evőkanál olajon meg pirítjuk a megtisztított és finomra metélt
vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak meg
pirítjuk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
25 dkg rizs,
2.5 dl-es üveg vörösboros aszalt szilva (vagy szilvabefőtt, esetleg ecetes szilva),
5 dkg mazsola,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg reszelt márványsajt,
só és törött bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Előző este a vörösboros szilvalébe a szilva mellé teszem a mazsolát.
Másnap leszűröm, a szilvát kimagozom és apróra vágom. A nagyon vékony
csíkokra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom és a kisült pörcöt
félréteszem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
15 dkg császárszalonna,
10 dkg gesztenyemassza,
kevés tej a csirkemáj áztatásához,
késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt gyömbér,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
Előző nap annyi tejet öntök a csirkemájra, hogy éppen ellepje, majd
letakarom és hűtőszekrényben tartom felhasználásig. Másnap a tejből
kiveszem, lecsöpögtetem. A gesztenyemasszát kevés tejjel kenhetővé
keverem, majd hozzáadom a gyömbért, a törött borsot és megsózom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 1 tábla jó minőségű étcsokoládé ( lehet fehér vagy tejcsoki is )
- 4 dl tej
- egy csipet fahéj
- 2 kiskanál méz
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A csokit beletördeljük egy kis lábosba, öntünk rá egy picike tejet.
Kevergetve elolvasztjuk, és adagonként hozzáadjuk a többi tejet is.
Teszünk bele egy csipet fahéjat, és két kiskanál mézet, ízlés szerint cukrot.
Addig főzzük, amíg egy picikét krémesebb nem lesz.
Már iható is :)
Tanácsok:
Most, hogy közeledik a tél, vágytam már egy jó krémes forrócsokira.
Nigella Lawson adta az ötletet, ő rumot is rakott még bele.
Páromat teljesen levettem a lábáról ezzel a kis finomsággal
Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
10 dkg reszelt márványsajt,
2 narancs,
2 dkg vaj,
só és törött fehér bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom. Az egyik narancsot
meghámozom és gerezdekre szedve kis kockákra vagdalom, a másiknak a
héját lereszelem, a levét pedig kicsavarom. A csirkemell darabokat jól
megsózom, megborsozom és tűzálló tálba teszem. A reszelt márványsajttal
beszórom, majd a felolvasztott vajjal elkevert narancslével és
narancshéjjal lelocsolom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
-50 dkg csirkemáj
-80 dkg gomba
-2 tojás
-10 dkg sajt
-2-3 vöröshagyma
- tejföl
-majonéz, só, bors, paprika
Elkészítés:
A csirkemájból pörköltet készítünk. Amikor elkészült kiszedjük, összetörjük, visszatesszük a pörköltszaftba.
Gombát felszeleteljük és olajon megpároljuk.
Két tojást keményre főzzük.
Miután ezekkel elkészültünk jénai tálba lerakjuk a gombát, rá a csirkemájat, majd a felszeletelt tojást.
Az egészet leöntjük tejföl és majonéz keverékével, sajtot a tetejére reszeljük, sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kis üveg vagy konzerv kukorica,
1 csomag friss vagy fagyasztott kapor
3 dl főzőtejszín,
bazsalikom,
majoranna,
ételízesítő,
só,
bors,
olaj,
köretnek rizs
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd
hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük bazsalikommal,
majorannával, sóval, borssal, ételízesítővel. Lefedjük és megpároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 ek rétesliszt
3 ek cukor
1 kk sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
250 g tehéntúró
1 ek tejföl
fél l habtejszín
fél cs instant zselatin fix
1-1 db citrom és lime
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
1 tábla fehér csoki
fehér fondant/marcipán
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, kivajazott és
kilisztezett őzgerincformába töltjük, és sütőpapírral letakarva,
kisütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg zeller
10 dkg vöröshagyma
10 dkg gomba
só
bors
4 tojássárgája
2 citrom
10 dkg rizs
Elkészítés:
A csirkéből a zöldségekkel a szokásos módon húslevest főzünk, melyet ha
elkészült leszűrünk. A rizst alaposan megmossuk, és pár órára
beáztatjuk. A leszűrt húslevesben puhára főzzük a beáztatott rizst,
beletesszük a kockára vágott csirkehúst, és közvetlenül a tálalás előtt a
forró leveshez keverjük a citromlével elkevert tojássárgáját.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu