Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
pár csepp citromlé
2 kocka csokoládé
Elkészítés:
A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép
közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a
porcukrot, cseppentsük rá a citromlevet, és folyamatosan, megállás
nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a
vágás nyoma megmarad. Tegyük habzsákba, vagy zacskóba.
A sütőt melegítsük elő 80-100 °C-ra. A sütőlapot béleljük ki
sütőpapírral. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban,
nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd
felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen
keskenyítsük el. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 3
órán át szárítsuk.
Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét. A szellemeket óvatosan
vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval
rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre. Ha enyhén nedves ruhára
szedjük ki a megszárított habcsókokat, nem fognak töredezni. A
szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig
elállnak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet