Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
1 teáskanál vaj a formához
50 dkg gríz
5 db citrom
50 dkg 3,5 %-os joghurt
4 db tojás
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
3-4 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
2 dl citromlé
2 dl víz
20 dkg cukor
Elkészítés:
Egy szögletes formát (25x25 vagy 26 centis átmérőjű kerek formát)
kivajazunk, kevés grízzel megszórunk. A többi vajat felolvasztjuk, hűlni
hagyjuk, 2 citrom héját lereszelünk, 5 citrom
levét kifacsarunk. A joghurtot a tojásokkal, 10dkg cukorral és a
citromhéjjal összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral
összekevert gríz kerül bele, végül alaposan ismét összekeverjük.
Beleöntjük a formába, és 180 C-fokon, a középső sínen 40-45 percig
sütjük, míg szép arany színű lesz a teteje.
Közben a citromlevet vízzel és a cukorral egy lábasban felfőzünk, és
5 percig fedő nélkül forraljuk. Langyosra hűtjük, majd a megsült, még
forró süteményre azonnal ráöntjük.
A süteményt a formában hagyjuk lehűlni, majd kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet