ételrecept: Májas töltött zsemle

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
8 zsemle
2 dl tejföl
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv)
3 evőkanál olaj
2 tojás
1 evőkanál konyak
1 diónyi hagyma
1 teáskanál majoránna
1teáskanál mustár
1 késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint só és bors

Elkészítés:
Az egyik tojást keményre főzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk. Mindkét feléből kiszedjük a puha belet, és nagyon apróra összevágjuk.
Két evőkanál olajon meg pirítjuk a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak meg pirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény tojással, a villával szétmorzsolt máj krémmel és a pirított hagymával. Hozzáadjuk a mustárt, a konyakot, az összes fűszert, és megsózzuk.
Ezután beledolgozzuk a habosra felvert másik tojást. A zsemlékbe beletöltjük a májas krémet, majd a "kalapokat" egy pillanatra sós vízbe mártva (de nem el áztatva) a tetejükre rakjuk. A megmaradt olajat összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a tetejét.

Címkék: szendvics

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu