Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 zsemle
2 dl tejföl
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv)
3 evőkanál olaj
2 tojás
1 evőkanál konyak
1 diónyi hagyma
1 teáskanál majoránna
1teáskanál mustár
1 késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Az egyik tojást keményre főzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad
arányban kettévágjuk. Mindkét feléből kiszedjük a puha belet, és nagyon
apróra összevágjuk.
Két evőkanál olajon meg pirítjuk a megtisztított és finomra metélt
vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak meg
pirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény
tojással, a villával szétmorzsolt máj krémmel és a pirított hagymával.
Hozzáadjuk a mustárt, a konyakot, az összes fűszert, és megsózzuk.
Ezután beledolgozzuk a habosra felvert másik tojást. A zsemlékbe
beletöltjük a májas krémet, majd a "kalapokat" egy pillanatra sós vízbe
mártva (de nem el áztatva) a tetejükre rakjuk. A megmaradt olajat
összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk. Előmelegített,
közepesen meleg sütőbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a tetejét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gombás melegszendvicskrém
Gombás melegszendvics
Gombakrémes melegszendvics
Almás-sajtos szendvics