Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
25 dkg rizs,
2.5 dl-es üveg vörösboros aszalt szilva (vagy szilvabefőtt, esetleg ecetes szilva),
5 dkg mazsola,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg reszelt márványsajt,
só és törött bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Előző este a vörösboros szilvalébe a szilva mellé teszem a mazsolát.
Másnap leszűröm, a szilvát kimagozom és apróra vágom. A nagyon vékony
csíkokra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom és a kisült pörcöt
félréteszem. A szalonnazsíron lepirítom a megmosott, lecsöpögtetett,
apró darabokra vágott csirkemájat, majd szűrőkanállal kiveszem a
serpenyőből és melegen tartom. Helyére öntöm a megmosott, lecsöpögtetett
rizst és pár percig pirítom. Ha már üveges, térfogatához képest dupla
mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom, megborsozom, hozzákeverem az
aszalt szilvát, a mazsolát és a májat. Az edényt lefedem, az ételt
felforralom és kis lángon főzöm. Ha az összes levét elfőtte,
hozzákeverem a szalonnapörcöt, és ha szükséges, megsózom. Ezután tűzálló
tálba öntöm. A tetejére szórom a reszelt márványsajtot, és csak annyi
időre teszem a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. Pirulnia
nem szabad! Tálaláskor még külön is lehet ráhinteni reszelt sajtot. A
szilva és a mazsola nagyon finom ízt ad a sajtos-májas rizsnek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak