ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók: 1 nagy citrom leve és reszelt héja, 3 - 4 kanál cukor, másfél pohár natúr joghurt, 1 csapott evőkanál zselatin, másfél deci habtejszín. A cukrot és a citromlét addig melegítem, amíg fel nem oldódik a cukor.

Hozzáadom a hideg vízben felpuhított zselatint, leveszem a tűzről. Ha már langyos, hozzáadom a joghurtot és a felvert tejszínt. A krémet desszertpoharakba öntöm.

Nagyon finom a következőképpen elkészített kompóttal:

400 g cseresznye, egy csipet fahéj + gyömbér, kevés őrölt vanília, 1 tk liszt vagy étkezési keményítő, ízlés szerint cukor és citromlé.

Tovább 

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, kevés só, vaníliás cukor, tej, 25 dkg gesztenyemassza


Elkészítés:



Az 1 élesztőt a vajjal, a liszttel, a cukorral és kevés sóval összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tej hozzáadásával érhetjük el a megfelelő állagot.

Vékonyra kinyújtjuk, téglalap alakúra kivágjuk, és a vaníliás cukros tejjel puhított gesztenyemasszával megtöltjük. Kifliket formálunk belőle.

Tovább 

 


Gesztenyés-almás boszorkánykrém

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 50 dkg alma, 2 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 5 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 10 db babapiskóta; a díszítéshez: tejszínhab, kakaópor


Elkészítés:

A felengedett gesztenyemasszát a tejszínnel és a cukorral habosra verjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük.

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Sütőben puhára sütjük (kb. 45 perc, 180 fokon).

Ha kihűlt az alma, húsát kikanalazzuk, és habosra keverjük a tojásfehérjével és a porcukorral.

Tovább 

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

Hozzávalók:
kb. 12 szelethez: a tésztához: 2 dkg liszt, 6 dkg darált dió, 4 tojás, 8 dkg cukor, a krémhez: 20 dkg gesztenyemassza, 1/2 dl rum, 4 dkg cukor, 2 dl tejszín


Elkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a dióval.

A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőre állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz

Tovább 

Hozzávalók: 6dl száraz fehérbor

                    10dkg cukor

                    6 tojássárgája

                     fél citrom héja

                    szegfűszeg

                    fahéj

 

A bort 2dl vízzel felhigítjuk,a fűszerekkel felforraljuk.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,majd állandóan kevergetve rászűrjük a forró bort.Tovább kevergetve kislángon felforraljuk.Előmelegített csészékben tálaljuk.

Hozzávalók:
- 2 csésze tej ( 2 dl )
- 2 csésze erős kávé ( 2 dl )
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 cs. vaniliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- pár kocka reszelt étcsokoládé

Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a kávét. Beleszórjuk a lisztet, és felöntjük forró vaniliás tejjel.
Egy lábosban feltesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Melegen poharakba töltjük, hidegen tálaljuk.

Én a megmaradt tojásfehérjéből vertem kemény habot, ezt tettem a krém tetejére, és reszelt csokival szórtam meg, szerintem így is feldobja :)

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj vagy comb
8 dkg zsír
2 kanál mustár
2 dl tejföl
köménymag

bors

Elkészítés:
Az egy darabban hagyott húst bedörzsöljük sóval ,borssal és meghintjük köménymaggal.A felforrósított zsírban minden oldalát átsütjük,azután egy kevés vízet öntünk alá és fedő alatt puhára sütjük.A sülés alatt a vizet szükség szerint pótoljuk,ha a hús megpuhult vágódeszkára tesszük .A zsírjában elkeverjük a mustárt és a tejfölt,jól összeforraljuk.A húst fölszeleteljük és tűzálló tálra rakjuk.Leöntjük a mártással.Néhány percre visszatesszük a sütőbe.
Burgonyagombóccal vagy csőtésztával tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
8 db csirkemáj (szív nélkül),
3 evőkanál parmezán (jellegű) reszelt sajt,
1 tojás,
2-3 evőkanál liszt,
1 dl tej,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A csirkemájakat egyben hagyom. Lisztben meghempergetem. A tojást a tejjel habosra verem, jól megsózom és megborsozom. A lisztes májat először a fűszeres tejes tojásba mártom, majd a reszelt sajtba forgatom. Ezután újból tojásba és lisztbe mártom, majd bő, forró olajban, takaréklángon sárgásbarnára sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
1 tojás,
1 dl tej,
3-4 evőkanál liszt,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fűszereket és a maradék sót, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a reszelt sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db narancs
1/2 dl rum
3 tojás
5 dkg mazsola
15 dkg porcukor
2 dl tej
vanília
tejszínhab
mandula

Elkészítés:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük.
A narancsok egyharmadát levágjuk úgy hogy a nagyobbik kétharmad rész szép kehelyforma legyen.A narancs belét kiskanállal kiszedjük és áttörjük.
A tojásokat elkeverjük a porcukorral egy darabka vaníliát teszünk bele és 2 dl tejjel feleresztve kis lángon sűrűre főzzük.Amikor kihűlt belekeverjük
a rumba áztatott mazsolát a narancs átszűrt levét,majd a krémmel megtöltjük a narancshéjakat.
Hűtőbe tesszük.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal ás hámozot vágott mandulával díszítjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu