Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 1 nagy citrom leve és reszelt héja, 3 - 4 kanál cukor, másfél pohár natúr joghurt, 1 csapott evőkanál zselatin, másfél deci habtejszín. A cukrot és a citromlét addig melegítem, amíg fel nem oldódik a cukor.
Hozzáadom a hideg vízben felpuhított zselatint, leveszem a tűzről. Ha már langyos, hozzáadom a joghurtot és a felvert tejszínt. A krémet desszertpoharakba öntöm.
Nagyon finom a következőképpen elkészített kompóttal:
400 g cseresznye, egy csipet fahéj + gyömbér, kevés őrölt vanília, 1 tk liszt vagy étkezési keményítő, ízlés szerint cukor és citromlé.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Gesztenyés kifli
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, kevés só, vaníliás cukor, tej, 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
Az 1 élesztőt a vajjal, a liszttel, a cukorral és kevés sóval
összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tej hozzáadásával érhetjük el a
megfelelő állagot.
Vékonyra kinyújtjuk, téglalap alakúra kivágjuk, és a vaníliás cukros
tejjel puhított gesztenyemasszával megtöltjük. Kifliket formálunk
belőle.
|
|
Gesztenyés-almás boszorkánykrém
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 50 dkg alma, 2 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 5
dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 10 db babapiskóta; a díszítéshez:
tejszínhab, kakaópor
Elkészítés:
A felengedett gesztenyemasszát a tejszínnel és a cukorral habosra verjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Sütőben puhára sütjük (kb. 45 perc, 180 fokon).
Ha kihűlt az alma, húsát kikanalazzuk, és habosra keverjük a tojásfehérjével és a porcukorral.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel
Hozzávalók:
kb. 12 szelethez: a tésztához: 2 dkg liszt, 6 dkg darált dió, 4 tojás, 8
dkg cukor, a krémhez: 20 dkg gesztenyemassza, 1/2 dl rum, 4 dkg cukor, 2
dl tejszín
Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a dióval.
A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőre
állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 6dl száraz fehérbor
10dkg cukor
6 tojássárgája
fél citrom héja
szegfűszeg
fahéj
A bort 2dl vízzel felhigítjuk,a fűszerekkel felforraljuk.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,majd állandóan kevergetve rászűrjük a forró bort.Tovább kevergetve kislángon felforraljuk.Előmelegített csészékben tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 2 csésze tej ( 2 dl )
- 2 csésze erős kávé ( 2 dl )
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 cs. vaniliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- pár kocka reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk
a kávét. Beleszórjuk a lisztet, és felöntjük forró vaniliás tejjel.
Egy lábosban feltesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Melegen poharakba töltjük, hidegen tálaljuk.
Én a megmaradt tojásfehérjéből vertem kemény habot, ezt tettem a
krém tetejére, és reszelt csokival szórtam meg, szerintem így is
feldobja :)
Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj vagy comb
8 dkg zsír
2 kanál mustár
2 dl tejföl
köménymag
só
bors
Elkészítés:
Az egy darabban hagyott húst bedörzsöljük sóval ,borssal és meghintjük
köménymaggal.A felforrósított zsírban minden oldalát átsütjük,azután egy
kevés vízet öntünk alá és fedő alatt puhára sütjük.A sülés alatt a
vizet szükség szerint pótoljuk,ha a hús megpuhult vágódeszkára tesszük
.A zsírjában elkeverjük a mustárt és a tejfölt,jól összeforraljuk.A húst
fölszeleteljük és tűzálló tálra rakjuk.Leöntjük a mártással.Néhány
percre visszatesszük a sütőbe.
Burgonyagombóccal vagy csőtésztával tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 db csirkemáj (szív nélkül),
3 evőkanál parmezán (jellegű) reszelt sajt,
1 tojás,
2-3 evőkanál liszt,
1 dl tej,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A csirkemájakat egyben hagyom. Lisztben meghempergetem. A tojást a
tejjel habosra verem, jól megsózom és megborsozom. A lisztes májat
először a fűszeres tejes tojásba mártom, majd a reszelt sajtba forgatom.
Ezután újból tojásba és lisztbe mártom, majd bő, forró olajban,
takaréklángon sárgásbarnára sütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
1 tojás,
1 dl tej,
3-4 evőkanál liszt,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. Húskalapáccsal gyengén
megveregetem, megsózom. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem,
hozzáadom a fűszereket és a maradék sót, a megtisztított, szétzúzott
fokhagymát és a reszelt sajtot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db narancs
1/2 dl rum
3 tojás
5 dkg mazsola
15 dkg porcukor
2 dl tej
vanília
tejszínhab
mandula
Elkészítés:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük.
A narancsok egyharmadát levágjuk úgy hogy a nagyobbik kétharmad
rész szép kehelyforma legyen.A narancs belét kiskanállal kiszedjük és
áttörjük.
A tojásokat elkeverjük a porcukorral egy darabka vaníliát teszünk
bele és 2 dl tejjel feleresztve kis lángon sűrűre főzzük.Amikor kihűlt
belekeverjük
a rumba áztatott mazsolát a narancs átszűrt levét,majd a krémmel megtöltjük a narancshéjakat.
Hűtőbe tesszük.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal ás hámozot vágott mandulával díszítjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu