Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a tojásokkal és a
cukorral alaposan kikeverjük, és a tésztát 3 részre osztjuk. Az elsőt
elkeverjük a kakaóporral, a másodikat a darált dióval, a harmadikat
simán tartjuk. Mindhárom részt külön sütőpapírra lapformára kenjük. A
lapokat ezután tepsire tesszük, és 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk
kihűlni.
A sziruphoz a cukrot 4 dl vízzel összeforraljuk, a mazsolát rövid ideig
főzzük benne, majd leszűrjük és félretesszük. Ha már kihűlt, a sziruphoz
keverjük a rumot és az apróra vágott szarvasgombát (egy kevés
szarvasgombát tegyünk félre a díszítéshez!).
A krémhez a tejet feltesszük forrni. A pudingport a tejszínnel, 12 dkg
cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, majd lassan kevergetve
hozzáadjuk a forró tejhez, és sűrűre főzzük. A tojásfehérjét a maradék
cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a forró pudinghoz keverjük.
A piskótalapokat leszedjük a sütőpapírról. Alulra fektetjük a diósat,
meglocsoljuk a szirup 1/3-ával, megszórjuk a mazsola felével, rákenjük a
vaníliakrém egyharmadát, végül megszórjuk az apróra vágott pirított dió
egy részével. A tetejére helyezzük a kakaós piskótalapot, újabb réteg
szirupot, mazsolát, krémet és diót teszünk rá, majd ráhelyezzük a sima
piskótalapot, végül ráöntjük a maradék szirupot és krémet, és az egészet
néhány órára hűtőbe tesszük.
A csokiöntethez a cukrot a kakaóport és a vajat 4 dl vízzel
összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a sütemény tetejére
öntjük, és a félretett szarvasgombával díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Somlói galuska - ahogy mi szeretjük
Somlói galuska - az eredeti változat
Ananászos tál