Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
6 tojás sárgáját 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel, 3 dl
tejjel csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverünk. A maradék
tejet a vaníliáscukorral és 20 dkg kristálycukorral felforralunk. A
tűzről levéve folyamatos keverés mellett a tojásos masszát hozzáöntjük,
majd takarék lángon kevergetve felfőzzük.
Közben a 6 tojásfehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a főtt krémmel.
A babapiskótát és a mazsolát rumos gyümölcslébe mártogatjuk. A gyümölcsöket kockára vágjuk.
Egy nagy vagy több kistálba alulra teszünk egy réteg babapiskótát, rá
gyümölcsöt, mazsolát, majd krémet, és ezt a rétegezést addig folytatjuk,
amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen.
A csokimázhoz a kakaót, a kristálycukrot és a vizet gőz felett
felolvasztjuk, elkeverjük benne a vajat, hogy elolvadjon, és a krém
tetejéte öntjük.
Hűtőben tároljuk tálalásig. Tejszínhabbal díszíthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Somlói galuska - az eredeti változat
Somlói galuska szarvasgombával
Ananászos tál