ételrecept: Aszaltszilvás-mogyorós adventi koszorú

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 7,5 cl rum vagy tej
  • A kelt tésztához:
  • 37,5 dkg búzaliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg lágy vaj vagy rama
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
Elkészítés:

A töltelékhez a szilvát apróra vágjuk, és egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól elkeverjük.

A tésztához a lisztben elvegyítjük az élesztőt, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 2 perc alatt jól összedolgozzuk. Egy sárgabarack nagyságú adagot egy enyhén belisztezett munkalapon kinyújtunk, és karácsonyi motívumokat szaggatunk belőle. A megmaradt tésztadarabokat a nagy adag tésztához gyúrjuk, és hengerré formáljuk. Egy enyhén belisztezett munkalapon négyszög (40x35 cm) alakúra nyújtjuk, és rákenjük a tölteléket úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztát a hosszabbik oldalánál feltekerjük, és egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ügyeljünk rá, hogy a varrat alulra kerüljön! A koszorú végeit egymásba nyomkodjuk, és megkenjük a tojássárgájával kikevert tejjel. Ezután ráhelyezzük a kiszaggatott motívumokat, és azokat is megkenjük a tejes tojással. A tésztát meleg helyre tesszük, és állni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. Ha megkelt, előmelegített sütő középső részében kb. 35-40 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: 2-3. fokozat.) Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Címkék: karácsonyra

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu