Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A töltelékhez a szilvát apróra vágjuk, és egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól elkeverjük.
A tésztához a lisztben elvegyítjük az élesztőt, és egy keverőtálba
öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó
spirál) 2 perc alatt jól összedolgozzuk. Egy sárgabarack nagyságú adagot
egy enyhén belisztezett munkalapon kinyújtunk, és karácsonyi
motívumokat szaggatunk belőle. A megmaradt tésztadarabokat a nagy adag
tésztához gyúrjuk, és hengerré formáljuk. Egy enyhén belisztezett
munkalapon négyszög (40x35 cm) alakúra nyújtjuk, és rákenjük a
tölteléket úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztát a
hosszabbik oldalánál feltekerjük, és egy kivajazott és sütőpapírral
bélelt tepsibe helyezzük. Ügyeljünk rá, hogy a varrat alulra kerüljön! A
koszorú végeit egymásba nyomkodjuk, és megkenjük a tojássárgájával
kikevert tejjel. Ezután ráhelyezzük a kiszaggatott motívumokat, és
azokat is megkenjük a tejes tojással. A tésztát meleg helyre tesszük, és
állni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. Ha megkelt, előmelegített sütő
középső részében kb. 35-40 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés:
kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: 2-3. fokozat.) Sütés után a
süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
5 remek karácsonyi recept
diós-mákos bejgli
Karácsonyi Töltött lila káposzta