Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézeskalács nélkül nincs is igazi karácsony! Bemutatjuk, hogyan készíthet ön is mézeskalácsot egyszerűen és gyorsan karácsonyra!
A mézeskalács készítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükségünk:
Liszt, méz, cukor, tojás, szódabikarbóna, szalakáli, szegfűszeg, fahéj, ánizs, gyömbér, kardomon, vanília, citromhéj, narancshéj, vaj, margarin.
Régen mesteremberek egy alaptésztát készítettek el, amely lisztből, mézből, cukorból és vízből készült majd ezt variálták tovább. Így készült a mézes tészta, a cukros tészta, vagy a lédig tészta.
Mézes tészta:
A mézes tészta méz és liszt keverékéből készült, mézet általában felfőzték és lehűtve keverték hozzá a tésztához. A tésztát 4-6 hétig érlelték, és akár 10 hónapig is tárolták.
Cukros tészta
Ezeket a tésztákat több féle cukorból állították össze, burgonyakeményítő cukorból, kristálycukorból és keményítő szörpből.
Főzzünk össze oldatot 0,5 kg cukorból és 3 dl vízből. Ha kihűlt adjunk hozzá 10 g szalakálit majd hozzáadunk 70-80 dkg lisztet, és jó alaposan átgyúrjuk.
Lédig tészta
1 kg cukrot főzzünk fel 1 liter vízbe, ha kihűlt adjunk hozzá 1 kg mézet és 4 tojássárgáját, 5 dkg szalakálit, és annyi lisztet hogy ne ragadjon.
Ebből a tésztából mézes puszedlit is készíthetünk vagy akár a sütés előtt is díszíthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet