Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit ugyanúgy kikeverjük ahogy a piskótát. A tepsi alját kibéleljük az ostyatortalappal, ráöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 4 szelet karaj, 15 dkg gomba 1 csokor petrezselyem zöldje. 2 tojás 1-2 evőkanál tejföl 2-3 ek olaj só bors.
Elkészítése: A karajról a csontokat leszedjük, a hust megsózzuk, gyengén kiverjük. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A szeleteket az olajból kiszedjük, tűzálló tálra tesszük. Az olajban az apróra vágott, sózott borsozott petrezselymes gombát, fedő alatt nehány percig pároljuk.
A tűzről levéve kissé kihűtjük. Amíg hűl a tojás, fehérjéből habot verünk, könnyedén összekeverjük a gombával a tojások sárgájával és a tejföllel.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A
mézeskalácsról sokszor gyerekkorunk vásári forgataga jut eszünkbe ahol
a mézeskalács szíveket vettük ajándékba. Pedig a mézeskalács remek
karácsonyi sütemény, sőt ajándék is lehet.
A mézeskalácssütést tudománya régen anyáról leányra szállt, minden háznál megvolt a titkos recept, karácsonykor a ház minden részét a mézeskalács illata járt be. Ma már feledésbe merült ez a fantasztikus karácsonyi sütemény, pedig, nem csak finom csemege, de akár fenyőfa dísz, sőt karácsonyi ajándék is készíthető belőle.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
13 dkg rétesliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kiskanál
szódabikarbóna, 1/2 kiskanál őrölt fahéj, 1/2 kiskanál gyömbérpor, 1/2
kiskanál mézeskalácsfűszer, 6 dkg összevagdalt dió, 5 dkg barna cukor,
13 dkg olvasztott vaj, 24 dkg méz, 1 evőkanál reszelt narancshéj, 1 1/4
dl friss narancslé, 1 simára vert tojás.
Elkészítése: A sütőt 160 C°-ra bemelegítjük. Egy 14 x 21 cm-es püspökkenyérformát kissé kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
Kevert mákos –almás bögrés sütemény Finom mákos almás bögrés sütemény recept, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető az ünnepekre!
Hozzávalók: 2 db tojás, 10 dkg margarin, 1 bögre cukor, 1 bögre darált mák, 1 bögre reszelt alma, 1 bögre liszt, 1 citrom reszelt héjjal és kevés leve, 1 cs. sütőpor, kevés fahéj és mazsola, 1 bögre langyos tej.
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A vajat kissé megolvasztjuk, az almát lereszeljük a citromhéjjal együtt. Ezután minden hozzávalót összekeverünk, a tepsibe öntjük és a forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók : 1 fej lila káposzta, só 50dk sertésvirsli,2 tojás, 2 gerezd fokhagyma,őrölt bors,3 zsályalevél,1 csokor petrezselyem,kevés zsemlemorzsa,2 pohár tejföl.
Leírás : A káposzta alsó részéből 3cm levágunk, a torzsáját is
kivágjuk, és forrásban lévő sós vízbe tesszük, kb 15 percig főzzük,
majdlecsepegtetjük, ha kicsit hűlt, kézzel kiszedjük a közepét, hogy a
külső leveleiből 5-6 maradjon meg egészben. A virslit ledaráljuk,
hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott fokhagymát, borsot,az aprított zsályát,
a fele petrezselymet, és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen keverhető
masszát kapjunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hőálló pohárba rakjunk egy teáskanál vajat, egy darabka citromhéjat és egy darabka narancshéjat, 4 cl fehér rumot és 2 cl édes, felveretlen tejszínt. Ez öntsük fel forró kávéval, és ízlés szerint édesítsük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Minden poharat háromnegyed részig töltünk forró vízzel, előbb néhány kockacukrot és egy kerek citromszeletet beleadva. Mikor a cukor elolvadt és tálalni akarjuk, a tetejébe egy likőröspohárka extra finom konyakot öntünk és meggyújtjuk. Apró kanalakat adunk a groghoz. Lehet a konyak helyett rumot vagy más pálinkat is hozzáadni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A rumot, a citromlét és a kockacukrot a fűszerekkel füles pohárban összekeverjük, felöntjük forró vízzel, a tetejére citromolajat permetezünk, citromszeletekkel díszítjük.
Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
A tésztához: 250 g liszt, 125 g porcukor, 1/2 citrom lereszelt héja, 1 tojás, 150 g hideg vaj
A díszítéshez: 125 g porcukor, 2-3 ek. citromlé, rum vagy málnaszirup, tetszés szerint apró színes cukorgyöngyök, durva kristálycukor, vagdalt pörkölt mandula vagy cukor-virágocskák
Előkészítés: 40 perc
Pihentetés: 1óra
Sütés: 10 perc sütőlemezenként
Elkészítés: Halmozzuk a lisztet a porcukorral és a citromhéjjal együtt a gyúródeszkára.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu