ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olíva olaj,
1 ek vaj,
só,
tört színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom (friss vagy szárított),
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, (növényi főző tejszínkrém is lehet),
fahéj

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.

TIPP: Ha friss bazsalikomot használunk, akkor azt csak a végén adjuk a raguhoz aprítva.
Kicsit karamellizáljuk.
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk be.

Tovább 

Hozzávalók:
500g leveles tészta
300g sárgabarack magozva, kis kockára vágva
1,5 ek keményítő
1,5 ek cukor
tojás a kenéshez, cukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 2mm vastagra. Kb 15x10cm négyzetekre vágjuk, és a képen látható módon bevagdossuk az egyik felét. A másik felébe tesszük a barackos tölteléket, amihez a barackot a keményítőt, és a cukrot összekeverjük.
A tészta szélét kenjük meg villával felvert tojással, és hajtsuk rá a vágott felét a töltöttre.

Tovább 

 

Hozzávalók:
90 dkg sárgabarack
2,5 dl víz
1 db kis doboz (175 gr) natúr joghurt
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz, ha szükséges

Elkészítés:
A barackokat mosd meg, csepegtesd le, majd szedd ketté. Tedd egy fazékba, add hozzá a vizet, a fahéjat és a szegfűszeget. Tedd fel főni. Körülbelül 15 perc alatt a barack teljesen megfő.
Egy botmixer segítségével, turmixold össze, és adagold hozzá a natúr joghurtot is.
Ha igazán érett barackból készíted, nem fog kelleni hozzá a méz, de azért kóstold meg.
Ha kihűlt, tedd hűtőbe 2–3 órára.

Tovább 

Hozzávalók:
2 főre:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej (1,5%)
1 tojás
1/2 ek fahéj
édesítőszer
150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%)
1 ek citromlé

Elkészítés:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra.

Tovább 

Hozzávalók:
5 dl tej
5dkg mogyorós csoki
5 dkg mogyoró
8-10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
csipetnyi só

Elkészítés:
A mogyorót és a mogyorós csokit finomra daráljuk. A tojássárgát a porcukorral és sóval a turmixgépben fehéredésig keverjük. Majd rá öntjük a tejet és hozzáadjuk a csokis őrleményt tovább turmixoljuk, míg habos nem lesz. Majd fagyasszuk.

Hozzávalók:
50 dkg. érett kajszi
3 db. tojás
35 dkg. cukor
4 dl tejszín

Elkészítés:
A barackokat összeturmixoljuk. A tojássárgákat a cukorral és 1 dl. tejszínnel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kajszipürét, a maradék tejszínből vert kemény habot, és a tojások felvert habját, és lazán összekeverem. Jól kifagysztjuk, és tetszőleges formába adagolva tálaljuk.

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
3 evőkanál citromlé
1 dl joghurt
1 teáskanál reszelt gyömbér
mentalevelek

Elkészítés:
A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.

Hozzávalók:
Puncshoz:

750 ml fehérbor
375 ml tojáslikőr
500 ml narancslé

Habhoz:

500 ml hideg habtejszín
2 tasak Habfixáló
3 tasak Vanillincukor
Kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A puncshoz a hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, majd előmelegített poharakban elosztjuk. Közben a tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot habzsákba töltjük, és a poharakban a habot egyenletesen elosztjuk, tetejét ízlés szerint fahéjjal meghintjük.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg (fagyasztott) gyümölcs
0,5 l tejszín
édesítő vagy cukor

Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.

Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vaníliás puding
vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba tesszük. Amíg megfagy elkészítjük a bogyós részt málna-piros ribizli-fekete ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy ízlés szerint) turmixoljuk. Tálba öntjük. A turmixba beleöntjük a habtejszínt, tejet, hidegen kikeverhető vanília pudingot és a fagyott túrót. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát a gyümölcshúshoz adjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu