ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 4 személyre:


- 16 dkg tejcsokoládé
- 6 dl tej
- 4 kávéskanál kakaópor
- 8 cl whisky
- 2 dl tejszín
- csokoládéreszelék

A tejet felforrósítjuk, hozzáadjuk a csokoládét, a kakaóport, felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Az edényt levesszük a tűzről, majd a csokihoz keverjük a whiskyt, és a tejszín felét.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


- 10 dkg kakaópor
- 30 dkg kristálycukor
- 3 dl szesz
- 1/2 liter víz
- 4 tubus sűrített tej
- 1/2 dl cukrozott meggy leve

A kakaót, vizet, cukrot lassan, kevergetve összeforraljuk – ez lesz az alap. Lehűtjük, hozzákeverjük a sűrített tejet,
majd hozzáadjuk a szeszt, amelybe előzetesen belekevertük és jól összeráztuk vele a gyümölcslevet
(esetleg helyettesíthetjük egy kis tubus meggyaromával).

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:


Somlói torta
- 12 tojás
- 12 evőkanál kristálycukor
- 12 evőkanál finom liszt
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 evőkanál darált dió
- 1 csomag sütőpor

Krém
- 1/2 vaníliarúd
- 5 evőkanál finom liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 8 dl tej
- 1 evőkanál zselatin

Öntet
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 15 dkg dió
- reszelt citromhéj

Somlói torta
A tésztát 4 részletben készítjük el.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Savanyú-édes máktorta
- 1 citrom héja
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál margarin
- sárgabaracklekvár

Krém
- 1 citrom héja
- 6 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 citrom leve

Savanyú-édes máktorta
Egyik kedvenc ünnepi tortám nemcsak finom, de szép is! A citrom és a sárgabarack ízével megbolondítva
azoknak is nagy élményt jelenthet, akik esetleg nem rajonganak a mákért.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Tészta
- 1/2 citrom héja
- 1/2 citrom leve
- 8 tojás
- 8 dkg porcukor
- 9 dkg rétesliszt
- 2 teáskanál sütőpor

Krém
- 3 dl tejföl
- 10 narancs
- 20-25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tejszín


Tészta
A nyolc tojássárgáját és a porcukrot habosra keverem. Hozzáadom a réteslisztet, a megreszelt citromhéjat és a fél citrom levét, valamint a 2 teáskanál sütőport.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Marcipános fenyőfa
- 10 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojás
- 35 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg finom liszt
- 1 csipet

Krém
- narancslekvár
- 2 evőkanál narancslikőr
- 1 evőkanál kandírozott narancshéj
- 25 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg marcipánmassza

Marcipános fenyőfa
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


- 2 alma
- 1 narancs
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg darált mák
- 5 evőkanál porcukor
- 1+4 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 tejes kifli
A szikkadt kifliket 1 centiméter vastag karikákra vágjuk, és üvegtálba rakjuk. 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, azután a kiflire öntjük.
A darált mákot a porcukorral és a meghámozott, megreszelt almával együtt a kiflihez keverjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


- 3 körszeletes ananász
- 25 db babapiskóta
- 3 cl rum
- 5 dl tejszín
- 1 kivi
- 10 lapzselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6,5 dl tej
- 4 tojássárgája
- 16 dkg kristálycukor
- 15 dkg fehér szőlő
10 dkg cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá főzzük. A tojássárgáját összekeverjük 4 evőkanál tejjel.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Piskóta
- reszelt narancshéj
- 1/2 dl narancslé
- 1 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál finom liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 tojás
- 1 csipet
- vaj

Töltelék
- 3 cl rum
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál porcukor
- 4 dl tejszín
- 20 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza

Piskóta
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral meg egy csipet sóval.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


- 10 dkg kandírozott citromhéj
- 10 dkg aszalt barack
- 10 dkg koktélcseresznye
- 20 dkg vaj
- 10 dkg mogyoró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csipet
- reszelt narancshéj
- 1 teáskanál gyömbér
- 4 db tojás
- 23 dkg finom liszt
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2,5 teáskanál sütőpor
- 1 dl narancslé
- 5 evőkanál narancslikőr
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg kandírozott narancshéj

Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az
aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót
apróra vágjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu