Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mézeskalács díszítése kézügyességet és nagy türelmet igényel. Bemutatjuk, hogyan lehet szépen díszíteni tojáshabbal.
A hófehér tojáshabos díszítést cukrász nyelven az írókázásnak hívják, amely az 1980-as évek óta van jelen és ez által a mézeskalács, mint ajándéktárgy is közkedveltté vált.
Ez a díszítési eljárás sok türelmet és némi kézügyességet igényel, érdemes elsőként pár mézeskalács figurán gyakorolni.
Az alaphoz szükségünk lesz tojásfehérjére, amelyet szétválasztás után érdemes egy kicsit a hűtőszekrényben tárolni, mert így könnyebb lesz felverni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A füstölt szalonnát, a füstölt tarját, az apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát megpirítunk. A krémsajtot kikeverjük 2 dl főzőtejszínnel, ráöntjük a húsra, összeforraljuk, ha sűrű, egy kis tejjel hígítjuk, mert a tészta felveszimajd.
|
|
Hozzávalók:
A spenótleveleket folyó víz alatt alaposan megmosom, a szárakat az erekkel együtt letépkedem. Ha fagyasztott spenótot használok, akkor a felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a fokhagymát. A tésztát megfőzzük. Mindeközben a 4 tojást (ízlés szerint lehet 5 is) felverjük a reszelt parmezán sajttal (erős ízek kedvelőinek több parmezán ajánlott, de ez több tojást vesz fel). Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, hozzáöntjük a megpitrított bacont is.
Hozzávalók:
A rizsből, tejből vaníliás-, és kristálycukorból, citromhéjjal, mazsolával sűrű tejberizst főzünk, majd kivajazott puding vagy kicsi kuglófformába töltjük, hűtjük. Az egyik vaníliapudingba három kanál Nutellát keverünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejbe beleöntöm a vizet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amíg pufogni kezd (mintha tejberizst készítenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, mézet, és belereszelem a citrom héját.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A vizet felforraljuk két-három citromkarikával, a karikákat kiszedjük és hozzáadjuk a megmosott rizst és a tejet. Amikor a rizs kezd puhulni, hozzákeverjük a cukrot. A kész tejberizst kihűtjük, közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt rizshez keverjük a magozott, lecsurgatott meggyet és a tejszínhabot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu