ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

A mézeskalács díszítése kézügyességet és nagy türelmet igényel. Bemutatjuk, hogyan lehet szépen díszíteni tojáshabbal.

A hófehér tojáshabos díszítést cukrász nyelven az írókázásnak hívják, amely az 1980-as évek óta van jelen és ez által a mézeskalács, mint ajándéktárgy is közkedveltté vált.

Ez a díszítési eljárás sok türelmet és némi kézügyességet igényel, érdemes elsőként pár mézeskalács figurán gyakorolni.

Az alaphoz szükségünk lesz tojásfehérjére, amelyet szétválasztás után érdemes egy kicsit a hűtőszekrényben tárolni, mert így könnyebb lesz felverni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg tömlős krémsajt (többféle)
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyem
  • 50 dkg száraztészta (lehet házi gyúrású is)
Elkészítés:

A füstölt szalonnát, a füstölt tarját, az apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát megpirítunk. A krémsajtot kikeverjük 2 dl főzőtejszínnel, ráöntjük a húsra, összeforraljuk, ha sűrű, egy kis tejjel hígítjuk, mert a tészta felveszimajd.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg spenót
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg spagetti
  • 1 teáskanál só
Elkészítés:

A spenótleveleket folyó víz alatt alaposan megmosom, a szárakat az erekkel együtt letépkedem. Ha fagyasztott spenótot használok, akkor a felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 4 tojás
  • 15 dkg bacon
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • esetleg bors ízlés szerint
Elkészítés:

Kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a fokhagymát. A tésztát megfőzzük. Mindeközben a 4 tojást (ízlés szerint lehet 5 is) felverjük a reszelt parmezán sajttal (erős ízek kedvelőinek több parmezán ajánlott, de ez több tojást vesz fel). Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, hozzáöntjük a megpitrított bacont is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 8 adaghoz:
  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 16 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom héja
  • 10 dkg mosott mazsola
  • 1 dl tejszínből vert hab
  • 2 db poharas lágy vaníliapuding
  • friss gyümölcsök
  • Nutella
Elkészítés:

A rizsből, tejből vaníliás-, és kristálycukorból, citromhéjjal, mazsolával sűrű tejberizst főzünk, majd kivajazott puding vagy kicsi kuglófformába töltjük, hűtjük. Az egyik vaníliapudingba három kanál Nutellát keverünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 1 dl víz a tejhez
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg vaj + vaj a zsemlemorzsához
  • 1 citrom héja
  • méz
  • csipet só
  • porcukor
  • mazsola
  • méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:

A tejbe beleöntöm a vizet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amíg pufogni kezd (mintha tejberizst készítenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, mézet, és belereszelem a citrom héját.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • fél liter tej
  • 2 dl víz
  • 1 citrom
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • vaníliás cukor.
Elkészítés:

A vizet felforraljuk két-három citromkarikával, a karikákat kiszedjük és hozzáadjuk a megmosott rizst és a tejet. Amikor a rizs kezd puhulni, hozzákeverjük a cukrot. A kész tejberizst kihűtjük, közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt rizshez keverjük a magozott, lecsurgatott meggyet és a tejszínhabot.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


- 16 cl mentalikőr
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 teáskanál kristálycukor
- 3 dl tejszínhab
- 4 dl tej

A tejet, a 2 dl tejszínt meg a cukrot egy lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen felolvad. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a mentalikőrt.

Tovább 

Hozzávalók 1 személyre:


- 1 kávéskanál mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tejszín
- 2 dl kávé
- csokoládéreszelék

A tejszínt folyamatosan keverjük a forró kávéhoz, egy percig állni hagyjuk, majd a krémessé vált italhoz adagoljuk a vanilincukrot. Némi hűlés után a krémszerű felületre kell a csokireszeléket és a mazsolát szórni (ez utóbbival nem szabad túlzásba esni, bár nagyon
mutatós).

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


- 2 narancs
- 1 dl rum
- 1 vaníliarúd
- gyömbér
- 10-15 szem szegfűszeg
- 1 liter vörösbor
- őrölt bors
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt gyümölcs
- 5 dkg mandula
- 10 dkg kristálycukor
A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, enyhén karamellizáljuk, majd felöntjük a narancsok kifacsart levével meg a rummal. Amikor az összes cukor feloldódott, hozzáadjuk a vaníliát, a gyömbért, a szegfűszeget és a narancsok vékonyan lehántott héját,
jól összekeverjük, majd néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu