Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg tészta (mindegy milyen)
25 dkg túró
2 kis doboz tejföl
2 pár füstölt virsli ( ha csak sima van az is jó) füstölt sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, majd lecsöpögtetem. A túrót kikeverem a tejföllel,
megsózom, majd a tésztához keverem. A virslit felkarikázom, majd egy
picit olajon megpirítom és az olajjal együtt a tésztához keverem.
Tűzálló tálba rakom,füstölt sajtot reszelek rá és sütőben összesütöm.
Addig sütöm amíg a teteje egy picit meg nem pirul.
Ha nincs ötlete mit egyen a fogyókúra és a diéta alatt itt a finom ízletes tápláló töltött avokádó!
Hozzávaló: 2 avokádó, 1 citrom leve, 150 g garnéla, 2-2fekete és zöld Oliva bogyó, 2 ek. Tejföl, 1 ek. Tejszín, 2 ek. Vágott kapor, 1 tk tárkony, kevés kurkuma, tengeri só, bors.
Az avokádót megmossuk, megtöröljük, majd egy éles késsel kettévágjuk.
A magját kiszedjük, egy kiskanállal a húsát is kivájjuk, és jó alaposan meglocsoljuk citromlével.
|
|
Hozzávalók:
200 ml almalé, 2 kanál citromlé, 1 kanál csípős mustár,1 ½ kanál méz,
250 g alma kockázva, só, bors, 1 kanál kakukkfű, 50 g dió, 10 g vaj, 1
fej jégsaláta,
1 fej radicchio saláta, 2 cikória saláta, 4 evőkanál málnaecet, 8 kanál
olaj ,(oliva, vagy mogyoróolaj) 1 csokor sima petrezselyem, 300 g
füstölt libamell, szeletekre vágva.
Az almakompóthoz keverjük hozzá az almalevet, a citromlevet, a mustárt, és a mézet, majd tegyük bele egy fazékba és forraljuk fel.
Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A nyakat feldarabojuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget.
A méz és az almaecet ideális módon kiegészít egymást, a kettő együtt szinte olyan, mint egy életelixír. A méz nem csak hogy enyhíti az almaecet savanykás ízét, de nagyon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban
és erős baktériumölő hatással is rendelkezik. Míg az almaecet segíti a szervezet méregtelenítését, addig a méz, mint antibiotikum szolgál szervezetünk számára, így misem egyszerűbb, mint összekeverni a kettőt.
A méz antibakteriális hatása már régóta ismert, nemhiába hogy Nagymamáink régen a megfázásra mézes teát fogyasztottak.
Hozzávalók:
250 g csirkemell, bőr és csont nélkül, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 4 l
víz, só, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, fekete bors, 300-400 g
spagetti,
1 l tyúkhúsalaplé, 100 ml tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor
bazsalikom, 40 g parmezán sajt
Előkészítés: 12 perc
Főzés: 17 perc
Elkészítése:
1. A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul.
Ahhoz,
hogy beindítsuk a reggelünket, vagy más esetben épp ahhoz, hogy
kellemesen le tudjuk zárni a napunk, nagyon jól jönnek ősszel a
különböző tea variációk és keverékek.
Kis ügyeskedéssel azonban nem feltétlenül kell az üzletek polcairól levenni ezeket, hanem a saját ízlésünknek megfelelően magunk is készíthetünk különleges ízesítésű teákat. De akár maradhatunk az egyszerűbb ízeknél is, ki mit szeret…
Ha pedig ősz, akkor rögtön adja magát a lehetőségek között a csipkebogyó. Ha van lehetőségünk, akkor szerezzük be mi magunk, az erdőt járva (főleg az erdő szélén, sövények mellett, réteken található meg).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkemell, só, bors Töltelék: 50 g lágy vaj, 50 g reszelt ementáli sajt, 1 csokor snidling.
Bundázás: 75 g darált mogyoró, 25 g liszt, 1 tojás, olaj a sütéshez
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, és a tölteléknek zsebet vágunk bele, sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a finomra vágott snidlinget összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a hús zsebeibe töltjük.
A szokásos módon bundázzuk, de végül nem zsemlemorzsába, hanem darált mogyoróba forgatjuk bele.
Górcsövünk alá ezúttal egy igen sokoldalú növényt vettünk, mely ma már szinte minden zöldségesnél kapható.
A furcsa formájú, fehér gyömbérgyökér, amely inkább hasonlít valami görcsre, mint növényre, rendkívüli erővel rendelkezik. De nem csak ezért, mert ha egyszer megkóstoljuk, rögtön a rabjaivá válunk; hiszen édeskés, csípős, intenzív íze (hasonlóan a chilis- csokihoz) azonnal megragadja fantáziánkat. Hanem azért is, mert ma már köztudott, hogy nem csak fűszernövény, hanem gyógynövény is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu