ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
50 dkg tészta (mindegy milyen)
25 dkg túró
2 kis doboz tejföl
2 pár füstölt virsli ( ha csak sima van az is jó) füstölt sajt

Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, majd lecsöpögtetem. A túrót kikeverem a tejföllel, megsózom, majd a tésztához keverem. A virslit felkarikázom, majd egy picit olajon megpirítom és az olajjal együtt a tésztához keverem. Tűzálló tálba rakom,füstölt sajtot reszelek rá és sütőben összesütöm. Addig sütöm amíg a teteje egy picit meg nem pirul.

Tovább 

Ha nincs ötlete mit egyen a fogyókúra és a diéta alatt itt a finom ízletes tápláló töltött avokádó!

Hozzávaló: 2 avokádó, 1 citrom leve, 150 g garnéla, 2-2fekete és zöld Oliva bogyó, 2 ek. Tejföl, 1 ek. Tejszín, 2 ek. Vágott kapor, 1 tk tárkony, kevés kurkuma, tengeri só, bors.

Az avokádót megmossuk, megtöröljük, majd egy éles késsel kettévágjuk.

A magját kiszedjük, egy kiskanállal a húsát is kivájjuk, és jó alaposan meglocsoljuk citromlével.

Tovább 

 

Hozzávalók: 200 ml almalé, 2 kanál citromlé, 1 kanál csípős mustár,1 ½ kanál méz, 250 g alma kockázva, só, bors, 1 kanál kakukkfű, 50 g dió, 10 g vaj, 1 fej jégsaláta, 1 fej radicchio saláta, 2 cikória saláta, 4 evőkanál málnaecet, 8 kanál olaj ,(oliva, vagy mogyoróolaj) 1 csokor sima petrezselyem, 300 g füstölt libamell, szeletekre vágva.

Az almakompóthoz keverjük hozzá az almalevet, a citromlevet, a mustárt, és a mézet, majd tegyük bele egy fazékba és forraljuk fel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg hús (sertéscomb, pulykamell vagy csirkemell)
  • zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol vagy brokkoli, ezek később kerülnek a levesbe)
  • 3 evőkanál olaj
  • citromlé
  • tárkony
  • citromhéj
  • tejföl vagy tejszín

Elkészítés:

A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 pulykanyak
  • 25 dkg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg kifejtett zöldborsó
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál törött feketebors

Elkészítés:

A nyakat feldarabojuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget.

Tovább 

A méz és az almaecet ideális módon kiegészít egymást, a kettő együtt szinte olyan, mint egy életelixír. A méz nem csak hogy enyhíti az almaecet savanykás ízét, de nagyon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban

és erős baktériumölő hatással is rendelkezik. Míg az almaecet segíti a szervezet méregtelenítését, addig a méz, mint antibiotikum szolgál szervezetünk számára, így misem egyszerűbb, mint összekeverni a kettőt.

 

A méz antibakteriális hatása már régóta ismert, nemhiába hogy Nagymamáink régen a megfázásra mézes teát fogyasztottak.

Tovább 

Hozzávalók: 250 g csirkemell, bőr és csont nélkül, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 4 l víz, só, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, fekete bors, 300-400 g spagetti, 1 l tyúkhúsalaplé, 100 ml tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor bazsalikom, 40 g parmezán sajt

Előkészítés:      12 perc

Főzés:              17 perc

Elkészítése:

1. A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul.

Tovább 

Ahhoz, hogy beindítsuk a reggelünket, vagy más esetben épp ahhoz, hogy kellemesen le tudjuk zárni a napunk, nagyon jól jönnek ősszel a különböző tea variációk és keverékek.

Kis ügyeskedéssel azonban nem feltétlenül kell az üzletek polcairól levenni ezeket, hanem a saját ízlésünknek megfelelően magunk is készíthetünk különleges ízesítésű teákat. De akár maradhatunk az egyszerűbb ízeknél is, ki mit szeret…

 

Ha pedig ősz, akkor rögtön adja magát a lehetőségek között a csipkebogyó. Ha van lehetőségünk, akkor szerezzük be mi magunk, az erdőt járva (főleg az erdő szélén, sövények mellett, réteken található meg).

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkemell, só, bors Töltelék: 50 g lágy vaj, 50 g reszelt ementáli sajt, 1 csokor snidling.

Bundázás: 75 g darált mogyoró, 25 g liszt, 1 tojás, olaj a sütéshez

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, és a tölteléknek zsebet vágunk bele, sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a finomra vágott snidlinget összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a hús zsebeibe töltjük.


A szokásos módon bundázzuk, de végül nem zsemlemorzsába, hanem darált mogyoróba forgatjuk bele.

Tovább 

Górcsövünk alá ezúttal egy igen sokoldalú növényt vettünk, mely ma már szinte minden zöldségesnél kapható.

A furcsa formájú, fehér gyömbérgyökér, amely inkább hasonlít valami görcsre, mint növényre, rendkívüli erővel rendelkezik. De nem csak ezért, mert ha egyszer megkóstoljuk, rögtön a rabjaivá válunk; hiszen édeskés, csípős, intenzív íze (hasonlóan a chilis- csokihoz) azonnal megragadja fantáziánkat. Hanem azért is, mert ma már köztudott, hogy nem csak fűszernövény, hanem gyógynövény is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu