Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
csokoládé mindig is egyike volt életünk legélvezetesebb dolgainak.
Évszázadokon keresztül kísérte végig az emberek történelmét, melynek
során, az ősi civilizációk idejében,
az istenek italának tartották, szellemekkel léptek kapcsolatba
segítségével, s bódító hatásával nem ismert vágyakat lobbanthattak mások
szívében.
Később a középkor merev vallási dogmái idején, a köztudatban maga volt a gonosz megtestesítője, ez, pedig a történetében egy sor kálváriát és meghurcolást vont utóbb maga után.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kelképoszta torzsáját kivesszük, eldobjuk, a maradékot nagyon apróra vágjuk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, krumplinyomón áttörjük.
A darált húshoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint a fűszereket.
Hosszú rudacskákat formálunk, s betekerjük baconnel. Tepsibe tesszük, és
közepesen meleg sütőben, időnként meglocsolva, megsütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A darált húst összedolgozzuk a 2 yers tojással, a fűszerekkel, az áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Kikent tepsibe egy réteg fűszeres húst teszünk, ráterítünk sonkát és kirakjuk felkarikázott főtt tojással.
Hozzávalók Hozzávalok 2 személyre:
A vöröshagymát felkockázzuk, kis olajon megdinszteljük, belekarikázzuk a zöldségeket. Megpároljuk, felöntjük vízzel, beletesszük a savanyúkáposztát és a fűszereket ízlés szerint, majd megfőzzük, kb. 25-30 perc. Jó benne a friss paradicsom és zöldpaprika is.
Elkészítés:
A rizst a csomagolásán olvasható utasítás
szerint sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk. A gombát
megtisztítjuk, felszeleteljük. A savanyúkáposzta-leveleket vastagabb
ereit kivágjuk, a leveleket tenyérnyi darabokra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és
addig pároljuk, amíg a saját levét elfövi.
Elkészítés:
A kockára aprított vereshagymát a zsiradékon aranyszínűre dinsztelem, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és azonnal felöntöm 2 dl hideg vízzel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk, és hagymás lecsóalapon készítünk egy gyors pörköltet.
Ha készen van, ebbe belekeverjük a zöldségeket és a megmosott rizst, egy
kicsit kevergetjük, pirítgatjuk, majd kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csülköt és a babot előző nap külön-külön edényben vízbe áztatjuk. Szintén beáztatjuk a római tálat is.
Másnap a csülköt és a babot betesszük a kuktába, olyan 1 órát főzzük.
Egy másik edényben a burizst is előfőzzük, egy harmadikban pedig, sós
vízben a tojásokat keményre főzzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombákat. 5-6 percig együtt pároljuk, aztán a paradicsomot belekeverve, óvatosan felforraljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu