ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

A csokoládé mindig is egyike volt életünk legélvezetesebb dolgainak. Évszázadokon keresztül kísérte végig az emberek történelmét, melynek során, az ősi civilizációk idejében, az istenek italának tartották, szellemekkel léptek kapcsolatba segítségével, s bódító hatásával nem ismert vágyakat lobbanthattak mások szívében.

Később a középkor merev vallási dogmái idején, a köztudatban maga volt a gonosz megtestesítője, ez, pedig a történetében egy sor kálváriát és meghurcolást vont utóbb maga után.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • fél karalábé
  • fél zeller
  • egy kisebb kelkáposzta negyede
  • 1 kis cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 nagyobb krumpli
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szál zellerzöld
  • 4 tojás
  • 10-15 dkg zab- vagy búzakorpa
  • 10 dkg liszt
  • curry
  • bors
  • szerecsendió
  • só vagy ételízesítő
  • 10 dkg zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • 2-3 evőkanál szezámmag
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A kelképoszta torzsáját kivesszük, eldobjuk, a maradékot nagyon apróra vágjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, krumplinyomón áttörjük.

A darált húshoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint a fűszereket. Hosszú rudacskákat formálunk, s betekerjük baconnel. Tepsibe tesszük, és közepesen meleg sütőben, időnként meglocsolva, megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 10 dkg szeletelt gépsonka
  • 10 dkg szeletelt füstölt sajt
  • 4 db tojás (2 főtt, 2 nyers)
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • 3-4 szelet kenyér beáztatva
  • grill fűszerkeverék (elhagyható)
Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a 2 yers tojással, a fűszerekkel, az áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Kikent tepsibe egy réteg fűszeres húst teszünk, ráterítünk sonkát és kirakjuk felkarikázott főtt tojással.

Tovább 

Hozzávalók Hozzávalok 2 személyre:

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, kis olajon megdinszteljük, belekarikázzuk a zöldségeket. Megpároljuk, felöntjük vízzel, beletesszük a savanyúkáposztát és a fűszereket ízlés szerint, majd megfőzzük, kb. 25-30 perc. Jó benne a friss paradicsom és zöldpaprika is.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg rizs
  • 5 tojás+1 tojássárgája
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg savanyúkáposzta-levél
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A savanyúkáposzta-leveleket vastagabb ereit kivágjuk, a leveleket tenyérnyi darabokra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét elfövi.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 60 dkg sertéshús felkockázva
  • 1 szál füstölt kolbász felkarikázva
  • 4 keményre főtt tojás
  • 1 nagy fej vereshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • köménymag
  • 20 dkg előfőzött rizs (NEM TASAKOS!)
  • zsíradék
  • tetemes mennyiségű tejföl

Elkészítés:

A kockára aprított vereshagymát a zsiradékon aranyszínűre dinsztelem, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és azonnal felöntöm 2 dl hideg vízzel.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk, és hagymás lecsóalapon készítünk egy gyors pörköltet.

Ha készen van, ebbe belekeverjük a zöldségeket és a megmosott rizst, egy kicsit kevergetjük, pirítgatjuk, majd kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt hátsó csülök
  • 50 dkg tarkabab
  • 20 dkg burizs
  • 10 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 fej hagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • bors
  • babérlevél
Elkészítés:

A csülköt és a babot előző nap külön-külön edényben vízbe áztatjuk. Szintén beáztatjuk a római tálat is.

Másnap a csülköt és a babot betesszük a kuktába, olyan 1 órát főzzük. Egy másik edényben a burizst is előfőzzük, egy harmadikban pedig, sós vízben a tojásokat keményre főzzük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd elpépesített fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 350 g felszeletelt vegyes gomba
  • 2-3 db meghámozott és püré jellegűre összetört paradicsom
  • frissen darált fekete bors
  • 700 g gnocchi (krumplinudli)
  • 1 evőkanál apróra vágott fodros petrezselyem
  • 1/2 csésze reszelt sajt

Elkészítés:

Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombákat. 5-6 percig együtt pároljuk, aztán a paradicsomot belekeverve, óvatosan felforraljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu