Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 evőkanál napraforgóolaj
50 dkg sovány sertéshús
8 zellerszár
1 fej vöröshagyma
4,5 dl almabor vagy almalé
1 db babérlevél
30 dkg hosszúszemű rizs
9 dl alaplé
3 kemény, lehetőleg piros héjú alma
10 dkg dióbél
só
feketebors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a
kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5
cm-es darabokra vágott zellerszárat (a levelet apróra vágva
félretesszük), és a durvára összevágott vöröshagymát. Óvatosan addig
pirítjuk, míg a zöldségek megfonnyadnak (kb. 10 perc). Felöntjük az
almaborral vagy almalével, beledobjuk a babérlevelet. Ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk.
Felforraljuk, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb. 75 percig pároljuk, illetve míg a hús megpuhul.
Kb. 40 perccel a sütés vége előtt a rizst tűzálló tálba tesszük,
ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Megkeverjük, lefedjük, és a hús
mellé tesszük a sütőbe.
A párolás vége előtt 25 perccel négyfelé vágjuk az almákat, magházát
kiszedjük, de ne pucoljuk le a külső részt. A negyedeket vastag
gerezdre vágjuk, és a húshoz adjuk.
Közben mérsékelt lángon egy kis serpenyőbe beletesszük a dióbelet, kevergetve világosbarnára pirítjuk.
A sertésragut zellerlevelekkel díszítjük, és a rizzsel együtt forrón tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!