ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
  • 1 személynek:
  • 15 dkg lazac
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • rózsabors
  • hal fűszerkeverék
Elkészítés:

A lazacszeleteket halfűszerrel, óvatosan forgatva kevés olívaolajon átsütjük. Színes rózsaborssal, sóval ízesítjük.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tengeri halfilé
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 citrom reszelt héja, leve
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • kb. 2 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt színes bors
  • tengeri só
Elkészítés:

A jénaiba fektetjük a halfiléket, kb. fél dl olívaolajjal megöntözzük. Aprítóba tesszük a száraz zsemlét, a petrezselymet, a citrom reszelt héját és levét, a borsot, a sót és a fokhagymacikkeket, majd morzsára aprítjuk. Hozzáadunk kb.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 20 dkg baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg áfonyalekvár
Elkészítés:

Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • baracklekvár (nem túl folyós)
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 csomag pudingpor (csokis vagy vaníliás)
  • 1 dl feketekávé
  • 1 dl tej
  • különböző idénygyümölcsök izlés szerint
Elkészítés:

A 6 tojásból piskótát sütünk, még melegen konyharuhába csavarjuk, és ott hagyjuk kihűlni. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a pudingot (ennek hozzávalóit nem írtam a recepthez, mert pudingja válogatja, mihez mennyi cukor és tej kell).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kész piskótalap
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin
  • 4 dl tejszínhab
  • sárgabarackíz
Elkészítés:

A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele.

A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott, kandírozott narancshéjat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szárított, morzsolt mentalevél
Elkészítés:

A kockára vágott csirkemellet az olajjal, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a jól megmosott lencsével, a paradicsompürével, a fűszerekkel mély lábasba rakjuk, s állandóan kevergetve jól átsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanl olaj
  • 50 dkg marhafelsál 2x2 cm-es kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, öszezúzva
  • 1/2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 kiskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál feketebors
  • 7,5 dkg aszalt sárgabarack, öszevágva
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes édesburgonya, meghámozva, vastag szeletekre vágva (helyetesíthető sütőtökkel vagy bébikukoricával)
  • 7,5 dl csirkealaplé
  • 45 dkg konzerv csicseriborsó leöblítve
  • A díszítéshez:
  • zöldhagyma zöldje, vékony csíkokra vágva
  • narancshéj, vékony csíkokra vágva
Elkészítés:

Egy nagy teflonlábosban vagy -fazékban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg kuszkusz (couscous)
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 dl olaj
  • 30-40 dkg datolyamassza (vagy turmixban pépesített datolya)
Elkészítés:

A kuszkuszt az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk, hogy szép barna színt kapjon. Ezután a datolyához öntjük, jól összekeverjük. Vizes kézzel pici gombócokat formálunk. Szépen mutat, ha folpack-kal bélelt kis formákba tömjük, és a fólia segítségével vesszük ki az immár guszta kis falatokat. Ropogós, vendégváró édesség.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szál póréhagyma
  • 4 szelet pulykamellfilé (á 15 dkg)
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 4 evőkanál sajtkrém (bármilyen ízesítésű jó)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:

A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. A húst megmossuk, kissé kiverjük, és megszórjuk ételízesítővel.

A pórécsíkokat sós vízben 2 percig blansírozzuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1,5 l húsleves (lehet kockából is)
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • pirospaprika
Elkészítés:

Világos rántást készitünk, amikor szép sárga, belerakjuk a majorannát, a finomra vágott hagymát, a sót és a pirospaprikát. Felengedjük a húslével, belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Amikor puhára főtt, beletesszük a tejfölt.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu