Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi. Sózom. Mikor megfőtt, összetöröm, és még a tűzhelyen belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen kemény legyen. Az apróra vágott hagymát megpirítom keves étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. A krumplit jénaiba szaggatom, és meglocsolom a paprikás hagymával. Sütőben pirulásig sütöm.
Hozzávalók:
A krumplikat héjában megfőzöd. Amíg fő, összekevered a lisztet az élesztővel (ha rendes élesztővel készíted, azt fel kell futtatni, ezért az instantot egyszerűbb használni), sóval, porcukorral.
|
|
Hozzávalók:
A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A csirkecombokat kettévágjuk, majd mindenhol bedőrzsöljük először sóval, utána borssal, végül vegetával! Ezután tegyük a combokat egy tűzálló tálba, majd kb. 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk a combokra, és öntsük rá a sört! Burgonyapürével a legjobb!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztből, a tojássárgájából a sörrel és egy kávéskanál olajjal tésztát keverünk, majd óvatosan beletesszük a tojás felvert habját is. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat, karikákra vágjuk, esetleg egy kevés rummal meglocsoljuk. Az almát a tésztába mártjuk, és forró olajban megsütjök. Papírra szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.
2 szuper farsangi fánk recept
http://www.fincsi.hu/recept_cikkek/64/2_szuper_farsangi_fank_recept
A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.
Forgácsfánk (Csörögefánk)
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet só
0,5 dl rum
1 dl tejföl
Sütéshez: olaj
Szórni: 2-3 evőkanál vaníliás porcukor
Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum
Elkészítés:
1.
Hozzávalók:
A tejet összelangyosítjuk a tejföllel, belekeverjük az élesztőt, a pici cukrot, félretesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütőt kivajazzuk.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a citrom levével leöntjük.
Összekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, a
vaníliás cukrot és a fahéjat.
Hozzávalók:
A csokit darabosra vágom vágódeszkán, és elkeverem a liszttel, sütőporral, szódabikarbonával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu