ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • krumpli
  • liszt
  • hagyma
  • étolaj
  • pirospaprika
  • tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi. Sózom. Mikor megfőtt, összetöröm, és még a tűzhelyen belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen kemény legyen. Az apróra vágott hagymát megpirítom keves étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. A krumplit jénaiba szaggatom, és meglocsolom a paprikás hagymával. Sütőben pirulásig sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1,5 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl langyos víz
  • 8 dkg élesztő vagy 3 csomag instant (száraz) élesztő
  • 8 dkg só
  • 8 dkg porcukor
  • 80 dkg Rama margarin
  • magok (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)
  • reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzöd. Amíg fő, összekevered a lisztet az élesztővel (ha rendes élesztővel készíted, azt fel kell futtatni, ezért az instantot egyszerűbb használni), sóval, porcukorral.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, majd mindenhol bedőrzsöljük először sóval, utána borssal, végül vegetával! Ezután tegyük a combokat egy tűzálló tálba, majd kb. 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk a combokra, és öntsük rá a sört! Burgonyapürével a legjobb!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl sör
  • olaj
  • alma
  • vaníliás cukor
  • kevés rum
Elkészítés:

A lisztből, a tojássárgájából a sörrel és egy kávéskanál olajjal tésztát keverünk, majd óvatosan beletesszük a tojás felvert habját is. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat, karikákra vágjuk, esetleg egy kevés rummal meglocsoljuk. Az almát a tésztába mártjuk, és forró olajban megsütjök. Papírra szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél kg sárga hüvelyű bab (fagyasztott)
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 1 púpozott kávéskanál pirospaprika
  • víz
  • só, bors
  • 3 dl tejföl
  • liszt
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Erre rátesszük a fagyott állapotú sárga hüvelyű babot, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Amíg a bab megfő, a tejföl a liszttel alaposan összekeverjük, csomómentesre, majd adunk hozzá levet a főzelékből.

Tovább 

2 szuper farsangi fánk recept

http://www.fincsi.hu/recept_cikkek/64/2_szuper_farsangi_fank_recept

A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.

2 szuper farsangi fánk recept

Forgácsfánk (Csörögefánk)

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet
0,5 dl rum
1 dl tejföl

Sütéshez: olaj

Szórni: 2-3 evőkanál vaníliás porcukor

Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum

Elkészítés:
1.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 db-hoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg krumplipehely
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fél teáskanál só
  • 1 tojás
  • 5 g szárított sütőélesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • fél teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 4 szelet füstölt tarja
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál ketchup
  • kb. 1 evőkanál tejföl
  • fél evőkanál vaj
  • 1 pici vöröshagymának a negyede
  • pici só
  • bors
Elkészítés:

A tejet összelangyosítjuk a tejföllel, belekeverjük az élesztőt, a pici cukrot, félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3-4 db közepes alma
  • 5 dkg mazsola (ez el is maradhat, ha valaki nem szereti)
  • 16 dkg cukor
  • pici fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 0,8 dl olaj
  • 1 pohár joghurt
  • 1 citrom leve, reszelt héja
  • 3 evőkanál mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütőt kivajazzuk.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a citrom levével leöntjük. Összekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a fahéjat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg csoki (én a maradék karácsonyi, húsvéti csokikat használom fel, de lehet étcsoki is)
  • 3 tojás
  • 15-20 dkg cukor (8-10 evőkanál)
  • 4-5 evőkanál púpozott evőkanál liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor (lehet vaníliaaroma is)
  • fél csomag sütőpor
  • szódabikarbóna
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg túró
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citrom
Elkészítés:

A csokit darabosra vágom vágódeszkán, és elkeverem a liszttel, sütőporral, szódabikarbonával.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu