ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb (nem műanyag!) edényben mikróban a zsírját (kétszerre) 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb lábasba, és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 80 dkg karaj
  • 5 dkg mustár
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg sajt
  • A bundázáshoz:
  • 15 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • A sütéshez:
  • bő zsiradék
Elkészítés:

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, megkenjük mustárral. 2 szelet közé rakjuk a hagyma-, gomba- és
kolbászszeleteket, a szalonnacsíkot, a sajtszeletet, és hústűvel összetűzzük.

A reszelt nyers burgonyából, a tojásból, a lisztből készített, fokhagymával, petrezselyemmel ízesített masszába forgatjuk, és bő, forró zsiradékben
kisütjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 6-7 szelet sertéskaraj
  • 1 golyó mozzarella
  • 6-7 szelet bacon
  • 25 dkg aszalt szilva
  • kurkuma
  • őrölt fahéj
  • durvára darált színes bors
  • olaj
  • 0,5 dl bor
Elkészítés:

A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfolom, megsózom, meghintem kurkumával és fahéjjal. Minden szelet közepére teszek 1 szelet mozzarella sajtot és 3 db jó húsos aszalt szilvát. Batyu formára hajtom be a széleiket, áttekerek rajtuk 1 szelet szalonnát.

Kisebb tepsibe teszem őket, durvára darált színes borssal megszórom.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, 4 felé vágjuk, a fazékba tesszük (a hagymákhoz), sóval, borssal ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet kockázzuk apróra, sóval-borssal fűszerezzük, majd pirítsuk aranybarnára az olívaolajon. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a pirospaprikát. Jól elkeverjük, felöntjük a borral, és fedő alatt kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg rizs
  • cukor ízlés szerint
  • 2 tojás sárgája
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 2-3 db egész fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliapor/rúd/esszencia
  • csipet só
Elkészítés:

Feltesszük forralni a tejet (ami ugye négyszer annyi, mint a rizs), megcukrozzuk (én 2 evőkanállal teszek bele, de ez tényleg annyira változó), valamint beleteszünk egy icipici sót. A citrom és a narancs héját lehetőleg egy darabban (lehet bűvészkedni) késsel levágjuk - a fehér rész nem kell, mert keserű.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhabélszín (vagy pulykamellfilé)
  • A páchoz:
  • mustár
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • olaj
  • Valamint:
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt vagy keményítő
  • őrölt bors
Elkészítés:

A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg vöröshagyma
  • sáfrány
  • rózsapaprika
  • 6 dkg zsír
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 doboz konzerv csemegekukorica
Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a felhevített zsíron. Rádobjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, az őrölt köménnyel, a sáfránnyal, a rózsapaprikával, megsózzuk, és felöntjük a vörösborral.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lapockát csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágom. A fokhagymát lereszelem.

A szalonnát addig pirítom, amíg kiolvad a zsírja, majd a zsírján dinsztelem a hagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 doboz (30 dkg) tofu
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál méz
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 kanál mustár
  • 2 kanál sötét szójaszósz
  • 4 kanál mogyoró olaj
  • 4 kanál olívaolaj
  • szecsuáni bors
  • kömény
  • rizs
  • 2 tojás
Elkészítés:

A tofut kockára vágjuk, a répákat kis csíkokra. A hagymákat felkockázzuk. A mézből, a balzsamecetből, a mustárból, a szójaszószból, az olajakból és a fűszerekből a hagymával páclét készítünk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu