Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A főtt burgonyába és a lisztbe belekeverjük a gesztenyemasszát, az apróra vágott sült gesztenyét, a tojásokat és a vajat. Amikor kész, az apró gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Hozzávalók:
A leveszöldséget feldaraboljuk, és a hússal,
csonttal hideg vízben felrakjuk főni, a levest sózzuk. Közepes
hőmérsékleten kb. 90 percig forraljuk, amíg a hús meg nem fő, majd
leszűrjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokkal, a tejjel és a sóval
tésztává keverjük, és kb.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A krumplikat alaposan megsikáljuk, hústűvel többször megszurkáljuk, alufóiába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 fokon puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. Lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (én este keverem be, és másnapig, a sütés idejéig a hűtőben csücsül).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát leszeljük. A hagymát finomra kockázzuk, az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítjük, és lassú főzés mellett lassan hozzáadjuk a bort. Ha nem elég pikáns, citromlevet adhatunk hozzá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombákat megmosom (nem áztatom), a tönkje végén lévő maradványokat letisztítom, héjastól nem vékonyan felszeletelem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a
szárakat apróra vagdaljuk, és a megdinsztelt vöröshagymán puhára
pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2 tojással megkötjük.
Az előkészített gombafejekbe 1-1 kanál dinsztelt gombát teszünk, majd
bepanírozzuk (liszt, tojás zsemlemorzsa), és olajban szép pirosra
sütjük.
Párolt zöldséggel tálaljuk.
Hozzávalók:
A lazacszeleteket megmosom, a fél deci tejben kicsit megáztatom, majd meglocsolva a citrom levével, és sóval, borssal kicsit megfűszerezve grillen megsütöm. Míg sül, elkésztem a köretet, vagyis a salátát. Mosás után felkockázom az uborkát és a paradicsomot, félbevágom a mini sajtokat, és ízlés szerint feldarabolom a lilahagymát.
Hozzávalók:
1.) A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel
ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra
sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket.
Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket.
Hozzávalók:
1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.
2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon,
majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazacot, és pirítsuk tovább.
3.Picit sózzuk, szórjuk rá a petrezselymet és facsarjuk rá a citrom levét, majd adjuk hozzá a tejszínt.
4. Végezetül a kifőtt gnocchit öntsük hozzá, keverjük jól össze.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu