ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sült gesztenye
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:

A főtt burgonyába és a lisztbe belekeverjük a gesztenyemasszát, az apróra vágott sült gesztenyét, a tojásokat és a vajat. Amikor kész, az apró gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveszöldség
  • 50 dkg marhahús
  • 50 dkg marhacsont
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg vaj
Elkészítés:

A leveszöldséget feldaraboljuk, és a hússal, csonttal hideg vízben felrakjuk főni, a levest sózzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 90 percig forraljuk, amíg a hús meg nem fő, majd leszűrjük.

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokkal, a tejjel és a sóval tésztává keverjük, és kb.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 4-6 fej hagyma (kb 80dgk)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna (angolszalonna)
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 nagy csokor snidling
  • 4 dl tejföl
Elkészítés:

A krumplikat alaposan megsikáljuk, hústűvel többször megszurkáljuk, alufóiába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 fokon puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • mazsola
  • 4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • pici rumaroma
Elkészítés:

A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. Lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (én este keverem be, és másnapig, a sütés idejéig a hűtőben csücsül).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 reszelt citrom héja kevés citrom
  • 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:

A gombát leszeljük. A hagymát finomra kockázzuk, az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítjük, és lassú főzés mellett lassan hozzáadjuk a bort. Ha nem elég pikáns, citromlevet adhatunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba (laska és barna csiperke vegyesen)
  • 15 dkg füstölt szalonna - aprítva
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • finomra vágva
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • zúzva, aprítva
  • 2 evőkanál házi lecsóalap vagy egyéb
  • kb. 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 teáskanál durvára őrölt tarkabors
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • kb 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:

A gombákat megmosom (nem áztatom), a tönkje végén lévő maradványokat letisztítom, héjastól nem vékonyan felszeletelem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 75 dkg gomba (nagy fejek)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj
Elkészítés:

A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a szárakat apróra vagdaljuk, és a megdinsztelt vöröshagymán puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2 tojással megkötjük.

Az előkészített gombafejekbe 1-1 kanál dinsztelt gombát teszünk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás zsemlemorzsa), és olajban szép pirosra sütjük.

Párolt zöldséggel tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 főre:
  • 2 db 10-15 dkg-os lazacszelet
  • 20 dkg uborka
  • 20 dkg paradicsom
  • 3-4 db szarvasi mini mozarella sajt
  • 1 fej kisebb lilahagyma
  • 0,5 dl 1,5%-os tej
  • fél citrom leve
  • petrezselyem
  • oregánó
  • bors
Elkészítés:

A lazacszeleteket megmosom, a fél deci tejben kicsit megáztatom, majd meglocsolva a citrom levével, és sóval, borssal kicsit megfűszerezve grillen megsütöm. Míg sül, elkésztem a köretet, vagyis a salátát. Mosás után felkockázom az uborkát és a paradicsomot, félbevágom a mini sajtokat, és ízlés szerint feldarabolom a lilahagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 paprika
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • grillfűszer
  • 2 db lazac filé
Elkészítés:


1.) A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket. Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 1,5 dl tejszín
  • petrezselyemzöld
  • fél citrom leve
Elkészítés:

1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.

2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon, majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazacot, és pirítsuk tovább.

3.Picit sózzuk, szórjuk rá a petrezselymet és facsarjuk rá a citrom levét, majd adjuk hozzá a tejszínt.

4. Végezetül a kifőtt gnocchit öntsük hozzá, keverjük jól össze.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu