Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.
A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított kacsát kevés zsírban vagy olajban aranybarnára pirítjuk,
a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről-időre gombalével megöntözzük,
s lefödve pároljuk.
A gombalé készítése:
a gombát fél liter vízzel leöntjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s
amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk.
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával
előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát
sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba
tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a
halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat
tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet
adunk hozzá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kétujjnyira vágott halszeleteket sózzuk,
borsozzuk, kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Panírozzuk zsemlemorzsába,
tojásba, ismét zsemlemorzsába, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Burgonyapürével és kapormártással tálaljuk
Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és ételízesítővel vagy zöldségerőleveskockával ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt rozskenyeret. 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát megtisztítjuk, a zöld részéből
csak 1-2 cm-nyit hagyunk rajta, megmossuk, vékony fél karikákra vágjuk. A
burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk,
finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk ról a vizet, konyhai
ollóval felaprítjuk.
Nagyobb edényben felovasztjuk a vajat, és a vöröshagymát üvegesre
pároljuk benne.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd vizes gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a gesztenyés krémet, feltekerjük, olvasztott csokival bevonjuk, és hűtőbe tesszük
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Reszeljük le az egyik narancs héját, és
keverjük össze a túróval. Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi
mixerrel dolgozzuk össze. Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz. A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a
maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor
rétegezni kezdjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu