ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 2–
  • 2,5 kg-os kacsa
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt feketebors
  • morzsolt majoranna
  • 30 dkg baconszalonna
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 4-5 szál sárgarépa
  • pici vörösbor vagy sör
Elkészítés:

A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.

A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5 kg-os kacsa
  • 5 dkg szárított vagy 10 dkg friss sampinyongomba
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 l víz
  • 1 kávéskanál liszt
  • kevés zsír
  • olaj
Elkészítés:


A megtisztított kacsát kevés zsírban vagy olajban aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről-időre gombalével megöntözzük, s lefödve pároljuk.
A gombalé készítése:
a gombát fél liter vízzel leöntjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1-2 harcsafilé
  • friss citrom leve
  • bors
  • kevés vaj
Elkészítés:

A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg filézett, majd kockázott afrikai harcsa
  • 2 fej hagyma
  • 2 duci fej fokhagyma
  • 1 érett paradicsom
  • 1 paprika
  • 7,5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • kb. 0,3 dl félédes vörösbor (el is hagyható)
  • bors
  • paprika
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul.

Tovább 

Hozzávalók:
  • személyenként 2 szelet harcsa
  • bors
  • olaj
  • tojás
  • zsemlemorzsa /liszt helyett is/
Elkészítés:

A kétujjnyira vágott halszeleteket sózzuk, borsozzuk, kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Panírozzuk zsemlemorzsába, tojásba, ismét zsemlemorzsába, majd forró olajban aranysárgára sütjük.

Burgonyapürével és kapormártással tálaljuk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4,5 dl erőleves (kockából)
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • A pirított kenyérhez:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb franciakenyér (bagett)
  • 3 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 közepes fej hagyma
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy szelet (10 dkg ) rozskenyér
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál ecet
  • ételízesítő
Elkészítés:

Megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és ételízesítővel vagy zöldségerőleveskockával ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt rozskenyeret. 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a zöld részéből csak 1-2 cm-nyit hagyunk rajta, megmossuk, vékony fél karikákra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk ról a vizet, konyhai ollóval felaprítjuk.

Nagyobb edényben felovasztjuk a vajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg Rama margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél dl rum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenye
  • 12 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cl rum
  • 1 kiskanál kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • csokoládé
Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd vizes gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a gesztenyés krémet, feltekerjük, olvasztott csokival bevonjuk, és hűtőbe tesszük

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Reszeljük le az egyik narancs héját, és keverjük össze a túróval. Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze. Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz. A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor rétegezni kezdjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu