Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 gerezd nagyobb méretű nem vegyszerezett (magyar, nem kínai) fokhagyma
5 egész citrom
1 liter víz
Elkészítés:
Ha az agyi erek, vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, egyéb helyeken
meszesedés kezdődött, igyunk naponta 1 kupicányit (fél dl.) a következő
"vegyületből".
A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, aprítjuk. A citromokat alapos
mosás után a héjával együtt apróra vágjuk, majd az aprított fokhagymával
együtt mixerben összedaráljuk.
|
|
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
4 dkg liszt
2 dl 12 %-os tejföl
2 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
zellerzöld
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és oliva olajban elősütjük. Az
elősütött szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt
a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zellerzölddel.
Ráöntjük a hússzeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzávalók:
csirkemell
vargányagomba
liszt
tojás
só
bors
petrezselyemzöld
A burgonyaforgács köret hozzávalói:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1 egész tojás
olaj
só
Elkészítés:
Elkészítés:
A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk,
hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott
vargányagombát is.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
0,5dl olívaolaj
1 chilipaprika
1 ek. méz
1 tk. csípős őrölt pirospaprika
bors
2 kaliforniai paprika
Elkészítés:
1, A csirkehúst csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikát kockákra.
Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott chilipaprikát, a mézet, a
pirospaprikát és a borsot.
2, Beleforgatjuk a húst és a paprikát, majd egy órára állni hagyjuk.
Felváltva nyársra tűzzük és forró grillen, időnként megforgatva kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db szűzpecsenye
2 nagy fej vöröshagyma
25-30 dkg gomba
5-6 nagyobb burgonya
szeletelt szalonna
só
ételízesítő
bors
Elkészítés:
A tál aljára szalonnacsíkokat terítek, erre kockázom a burgonyát, a
hagymát, a gombát. Sózom, ételízesítővel is meghintem ízlés szerint.
A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felkarikázom, és rárakom a gomba
tetejére úgy, hogy mindent betakarjon. Sózom, borsozom, és letakarom a
szeletelt szalonnával.
1 óra alatt gyönyörű pirosra sül.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojás
MK szerecsendió
5 dkg margarin
só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztitjuk és apró kockára vágjuk,és sós vízben puhára fözzük, áttörjük,
2 tojássárgáját szerecsendiót,és az így e
elkészitett masszát a margarinnal jól kikavarjuk
és nyomó zsába tesszük, kizsirozott tepsibe,egyenletes halmocskákat nyomunk.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap
Sziruphoz:
1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy,
hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal
kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 tojás
40 dkg burgonya
10 dkg liszt
só
bors
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát lereszeljük, a keletkezett nedvességet
kifacsarjuk. Összekeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy
galuskaszerű tésztát kapjunk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával
ízesítjük.
A húst vékonyra kiveregetjük, besózzuk, és belemártjuk a bundába. Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Friss vegyes salátával és rizibizivel kínáljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kacsaaprólékból és a megtisztított zöldségekből húslevest készítünk, közben a képződött habot leszedjük róla.
A birsalmát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát, csumáját eltávolítjuk, és fél cm-es cikkekre szeleteljük.
Amikor a kacsaaprólék megfőtt, hozzáadjuk a birsalmát, és levesszük a
tűzről.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu