ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paradicsom
  • 15-20 friss bazsalikomlevél
  • 30 dkg mozzarella sajt
  • 6-8 evőkanál olaj
  • 4 elősütött pizzalap
  • 1 evőkanál morzsolt oregano (szurokfű)
Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, kettévágjuk, magjaikat, levüket eltávolítjuk. Nem túl vékony csíkokra vágjuk vagy lazán szétnyomkodjuk. A bazsalikomlevélkéket megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit nem túl apróra vágjuk és a paradicsomhoz keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • másfél dkg élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál tej
  • 20 dkg gomba
  • 4 szelet sonka
  • 10 dkg paradicsom
  • olaj, só, bors, petrezselyem
Elkészítés:

Két dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, sót, olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább egy órán át letakarva. Közben a tisztított, szeletelt gombát tíz percig pároljuk a hámozott, felkockázott paradicsommal.

Tovább 

 

Esőnap mézeskaláccsal

2012. 04. 05. cs, - 15:38 — Petrits Szilveszter

Gyönyörű ez a tavasz, öröm a szabadban sétálni. És hétvégén húsvét, hosszú hétvége, gyerekeknek tavaszi szünet.

Egyelten gond van csupán:
Mindenki esőt ígér. Még a szamarak is bőgnek.

Mai bejegyzésemmel azoknak szeretnék segíteni, akik szeretnek kézműveskedni, játszani, az időt hasznosan eltölteni. Ha gyerekek is vannak a közelben, az csak hab a tortán.

Egy olyan mézeskalács készítését mutatom be lépésről lépésre, amihez nincs szükség semmilyen eszközre, nagyon egyszerű, mégis megdolgoztatja a fantáziát, és remek szórakozás nyújt.

Tovább 

Hozzávalók:
1,5 kg sertésszűz
40 dkg szeletelt bacon

bors
zsálya
fokhagyma
4-5 db alma
édesítőpor
fahéj
olaj
vaj

Elkészítés:
A húst 5 cm vastag szeletekre vágom, majd a fűszerekkel jól bedörzsölöm. A szeletelt bacont kiterítem a vágódeszkára, és egyenként beletekergetem a hússzeleteket, majd ezeket kevés olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakosgatom. 45 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütöm.

Az almát cikkekre vágom, majd a felhevített vajon megpárolom a fahéjjal és az édesítőszerrel.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor

Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
20 dkg cékla
20 dkg vöröskáposzta
1 fej saláta

Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk és gyümölcscentrifugába téve a levüket kipréseljük.Étkezés előtt fogyasszuk!

Hozzávalók:
4db tojás
12 evk tejföl
annyi liszt, amennyit felvesz
kevés cukor
pici só
1 cs. van.cukor

olvasztott vaj
olaj

Elkészítés:
A felvert tojáshoz adom a tejfölt, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy gyúrható tészta legyen. Vékonyra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal és összehajtogatom. Ezt még 3x ismételem, de nem feltétlen kell pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, és derelyemetszővel vánkos formákat szaggatok. Forró olajban kisütöm, majd vaníliás porcukorral megszórom és tálalom.

Tovább 

Hozzávalók:
1 közepes kígyóuborka
3 paradicsom
1 szál póréhagyma
10 dkg trappista
5 dkg füstölt sajt
10 dkg sonka (ízlés szerinti)
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
oregánó


Elkészítés:
A joghurtokat salátás tálban a fűszerekkel összekeverem. Feldarabolom a zöldségeket és a sajtot, a joghurtos öntetbe keverem. Pár órába hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók:
3-4db hekktörzs,
3-4db kisebb krumpli,
2-3gerezd zúzott fokhagyma,
2 tojás,
6-7ek tk liszt,
2-3ek tejföl,
só, őrölt bors,
liszt a panírozáshoz,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg tengeri hal (én tőkehalfilével csináltam épp)
15 dkg gomba
5 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dkg sajt reszelve

bors
petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
két csík bacon szalonna
pici citromlé
fél deci fehérbor
egy rozmaringág

Elkészítés:
A margarinon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott (vagy reszelt) fokhagymát is. Beledobom a nagyobb darabokra vágott gombakockákat is (apróbb szeműt mondjuk félbe, vagy négybe), majd mikor kissé megpirultak, a szintén nagyobb darabokra vágott - előzőleg citromlével meglocsolt - halfilét is beleteszem, pirítom tovább együtt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu