Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, kettévágjuk, magjaikat, levüket eltávolítjuk. Nem túl vékony csíkokra vágjuk vagy lazán szétnyomkodjuk. A bazsalikomlevélkéket megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit nem túl apróra vágjuk és a paradicsomhoz keverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Két dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, sót, olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább egy órán át letakarva. Közben a tisztított, szeletelt gombát tíz percig pároljuk a hámozott, felkockázott paradicsommal.
|
|
13 éve | Egyed Józsefné | 0 hozzászólás
Esőnap mézeskaláccsal
Gyönyörű ez a tavasz, öröm a szabadban sétálni. És hétvégén húsvét, hosszú hétvége, gyerekeknek tavaszi szünet.
Egyelten gond van csupán:Mai bejegyzésemmel azoknak szeretnék segíteni, akik szeretnek kézműveskedni, játszani, az időt hasznosan eltölteni. Ha gyerekek is vannak a közelben, az csak hab a tortán.
Egy olyan mézeskalács készítését mutatom be lépésről lépésre, amihez nincs szükség semmilyen eszközre, nagyon egyszerű, mégis megdolgoztatja a fantáziát, és remek szórakozás nyújt.
Hozzávalók:
1,5 kg sertésszűz
40 dkg szeletelt bacon
só
bors
zsálya
fokhagyma
4-5 db alma
édesítőpor
fahéj
olaj
vaj
Elkészítés:
A húst 5 cm vastag szeletekre vágom, majd a fűszerekkel jól bedörzsölöm.
A szeletelt bacont kiterítem a vágódeszkára, és egyenként
beletekergetem a hússzeleteket, majd ezeket kevés olajjal kikent tepsibe
egymás mellé rakosgatom. 45 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütöm.
Az almát cikkekre vágom, majd a felhevített vajon megpárolom a
fahéjjal és az édesítőszerrel.
Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli
só
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor
Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát
karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a
füstölt szalonnát felkockázom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
20 dkg cékla
20 dkg vöröskáposzta
1 fej saláta
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk és gyümölcscentrifugába téve a levüket kipréseljük.Étkezés előtt fogyasszuk!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4db tojás
12 evk tejföl
annyi liszt, amennyit felvesz
kevés cukor
pici só
1 cs. van.cukor
olvasztott vaj
olaj
Elkészítés:
A felvert tojáshoz adom a tejfölt, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy
gyúrható tészta legyen. Vékonyra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal
és összehajtogatom. Ezt még 3x ismételem, de nem feltétlen kell
pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, és derelyemetszővel vánkos
formákat szaggatok. Forró olajban kisütöm, majd vaníliás porcukorral
megszórom és tálalom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes kígyóuborka
3 paradicsom
1 szál póréhagyma
10 dkg trappista
5 dkg füstölt sajt
10 dkg sonka (ízlés szerinti)
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
oregánó
só
Elkészítés:
A joghurtokat salátás tálban a fűszerekkel összekeverem. Feldarabolom a
zöldségeket és a sajtot, a joghurtos öntetbe keverem. Pár órába hűtőbe
teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók:
3-4db hekktörzs,
3-4db kisebb krumpli,
2-3gerezd zúzott fokhagyma,
2 tojás,
6-7ek tk liszt,
2-3ek tejföl,
só, őrölt bors,
liszt a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg
elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát
apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a
tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
40 dkg tengeri hal (én tőkehalfilével csináltam épp)
15 dkg gomba
5 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dkg sajt reszelve
só
bors
petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
két csík bacon szalonna
pici citromlé
fél deci fehérbor
egy rozmaringág
Elkészítés:
A margarinon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott
(vagy reszelt) fokhagymát is. Beledobom a nagyobb darabokra vágott
gombakockákat is (apróbb szeműt mondjuk félbe, vagy négybe), majd mikor
kissé megpirultak, a szintén nagyobb darabokra vágott - előzőleg
citromlével meglocsolt - halfilét is beleteszem, pirítom tovább együtt.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu