Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
A dinnyéket kettévágjuk, és kimagozzuk.
Karalábévájóval kis gömböcskéket vágunk mindkettő húsából. Tálba
tesszük, megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk a likőrrel, és kb. 1
órára hűtőbe tesszük.
A joghurtot simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, a
gyömbért és jól kikeverjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A paprikákat előkészítem a töltéshez. Hegyes
végüket is levágom (így könnyebb tölteni) és lemagozott csumájukkal
együtt félreteszem.
A tölteléket a szokásos módon (darált hús, rizs kicsit előpárolva, 2
tojás, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek) elkészítem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A beáztatott, kifacsart zsemléből, a húsból, a tojásból, reszelt hagymából és fokhagymából, valamint a tojásból fasírtmasszát csinálunk, sóval és borssal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, és megtöltjük a fasírttal. Egymás mellé fektetjük őket egy tepsiben, mindegyik tetejére teszünk egy szelet paradicsomot és hagymát, majd leöntjük az enyhén vizezett, pirospaprikás tejföllel.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel.
Hozzávalók:
Feltesszük a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével.
A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig
főzzük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész
habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5 deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még 1 percig.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kardamomhüvelyekből kivesszük a magokat, mozsárral durva porrá törjük. (Figyelem! kemény magok, tehát mozsár kell hozzá.) A durva porrá tört magokat, a sáfrányt, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot beletesszük a tejbe. Lassú tűzön forrásig hevítjük (de forralni már nem kell). Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben alaposan behűtjük.
13 éve | Egyed Józsefné | 0 hozzászólás
Epres pite
Hozzávalók 10 szelethez:
A tésztához:
• 15 dkg liszt + a formához
• 10 dkg porcukor
• fél csomag sütőpor
• csipet só
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 2 tojás
• 10 dkg natúr joghurt
• 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
• 20-25 dkg eper
• 5 dkg kristálycukor
• fagylalt a tálaláshoz
A
tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt
citromhéjat egy tálban elkeverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet a margarinnal felforraljuk, majd beleturmixoljuk a túrót, a brindzát, a pudingport, a kaprot, a sót és 5 tojást.
A lisztből és 1 tojásból a sütőporral tésztát gyúrunk, és vékonyra
nyújtjuk, akkorára, hogy a sütőforma alját és oldalát is befedje. A
sütőformát kivajazzuk, kibéleljük a tésztával, majd beleöntjük a
tölteléket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu