Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5
deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy
lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy
galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk.
Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik
felét is főzzük még 1 percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy
tányérra, és fedjük le fóliával.
A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a
hosszában kettévágott vaníliarudat, és a narancs és citrom héját, sózzuk
picit, és forraljuk fel újra.
A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel,
keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban,
állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük addig, míg
besűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki
belőle a vaníliarudat, fedjük le, és hagyjuk jól kihűlni.
Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!