Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk,
kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne
barnuljanak. A dinnyéket felvágatlanul megmossuk, megtörölgetjük,
félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk (a maradék fél-fél dinnyét gondosan
folpackba csomagoljuk, és eltesszük a hűtőszekrénybe, majd más
alkalommal elfogyasztjuk).
A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk,
félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk,
majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük.
Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé
turmixoljuk. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel simára
keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk vele. Hideg vízbe
állítva kihűtjük, aztán lefedjük, és 3 órára betesszük a
hűtőszekrénybe. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba
szedjük a jól behűtött levest, arányosan elosztva beletesszük a
dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában
vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!