ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl + 2-3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet (2-3 dl), hogy lágy tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 60 dkg darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg kaliforniai paprika
  • 3 doboz vörösbab
  • 1 doboz kukorica
  • 10 dkg ketchup
  • ½
  • cm egész fahéj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál chili con carne fűszerkeverék
Elkészítés:

Az olajon megdinszteltjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Hozzáadjuk a darált marhahúst, addig sütjük, amíg a levét elforrja.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • fél csokor újhagyma vagy 1 kis fej főzőhagyma
  • kevés olivaolaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál keményítő
  • 1 konzerv vagy 1 bögre mirelit vagy friss kukorica
  • fél csokor friss zsálya
  • fehérbors
  • penne vagy masni tészta
  • reszelt parmezán
Elkészítés:

Az újhagymát felkarikázom (a főzőhagymát kockázom), az olajon megfuttatom. Rádobom a kockára vágott csirkemellfilét és sózás, borsozás után megpirítom.

Ha átsült a hús, ráöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, rászórom az apróra vágott zsályát.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • sajt
  • kruton (pirított zsemlekocka)
Elkészítés:

A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal tálalom.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 5 evőkanál barna cukor vagy méz
  • 25 dkg durvára tört dió
  • 6 dkg mogyoró
  • 30 dkg sárgarépa finomra reszelve
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • 10 dkg papaya kocka
  • 20 dkg aszalt szilva
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 alma finomra reszelve
  • fél csomag zselatin fix
  • A tetejére:
  • 18 + 18 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • fél narancs leve
Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 C fokra.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 6 szál zsenge sárgarépa
  • 10 dkg mazsola
  • citrom
  • kukorica olaj
  • búzacsíra
Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát metéltre vágjuk vagy lereszeljük, ízesítjük sóval és citromlével, hozzákeverjük a kukoricaolajat és a mazsolát. Hűtőszekrényben érleljük, tálaláskor a tetejére szórjuk a búzacsírát.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, olajon átlátszóra dinsztelem, majd hozzáadom a felaprított sárgarépát, zellert, krumplit. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és még egy kis sót (ízlés szerint). Ebbe belenyomom a fokhagymát, beleszórom a babérlevelet, egy kis fehérborsot.

Tovább 

1 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve (elhagyható)
20 dkg Rama
40 dkg liszt
vaníliás porcukor
sárgabaracklekvár

Elkészítés:
Elkészítés

1.A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a Ramával, összegyúrjuk a citromlével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
2.Fél cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, minden korong közepére egy kanál lekvárt teszünk, összehajtjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
3.Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre:

60 dkg pontyszelet
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
A raguhoz:
10 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
10 dkg piros húsú paprika
5 dkg gomba
5 dkg savanyú uborka
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
A puliszkagombóchoz:
2 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg kukoricadara

Elkészítés:
A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
3 tojás
1 kávés kanál só(ne legyen púpos)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-)

Borítás:

4 evőkanál cukor
4 evőkanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni.
Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu