Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet (2-3 dl), hogy lágy tésztát kapjunk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az olajon megdinszteltjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Hozzáadjuk a darált marhahúst, addig sütjük, amíg a levét elforrja.
|
|
Hozzávalók:
Az újhagymát felkarikázom (a főzőhagymát
kockázom), az olajon megfuttatom. Rádobom a kockára vágott
csirkemellfilét és sózás, borsozás után megpirítom.
Ha átsült a hús, ráöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, rászórom az apróra
vágott zsályát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal tálalom.
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítem 170 C fokra.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A megtisztított sárgarépát metéltre vágjuk vagy lereszeljük, ízesítjük sóval és citromlével, hozzákeverjük a kukoricaolajat és a mazsolát. Hűtőszekrényben érleljük, tálaláskor a tetejére szórjuk a búzacsírát.
Hozzávalók:
Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, olajon átlátszóra dinsztelem, majd hozzáadom a felaprított sárgarépát, zellert, krumplit. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és még egy kis sót (ízlés szerint). Ebbe belenyomom a fokhagymát, beleszórom a babérlevelet, egy kis fehérborsot.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve (elhagyható)
20 dkg Rama
40 dkg liszt
vaníliás porcukor
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Elkészítés
1.A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a
Ramával, összegyúrjuk a citromlével és annyi tejföllel, hogy jól
nyújtható tésztát kapjunk.
2.Fél cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk, minden korong közepére egy kanál lekvárt teszünk,
összehajtjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
3.Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg pontyszelet
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
A raguhoz:
10 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
10 dkg piros húsú paprika
5 dkg gomba
5 dkg savanyú uborka
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
A puliszkagombóchoz:
2 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg kukoricadara
Elkészítés:
A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A
szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
3 tojás
1 kávés kanál só(ne legyen púpos)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-)
Borítás:
4 evőkanál cukor
4 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni.
Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól
összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu