Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg pontyszelet
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
A raguhoz:
10 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
10 dkg piros húsú paprika
5 dkg gomba
5 dkg savanyú uborka
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
A puliszkagombóchoz:
2 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg kukoricadara
Elkészítés:
A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A
szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A
paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A gombát
megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk.
A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2
percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban
kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk
kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a
tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a
halakat, és összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet,
vagy fehérbort lehet aláönteni.
A puliszkagombóc
2 dl vizet és a tejet a vajjal, sóval felforraljuk, és gyors
kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2
percig, hogy a dara megpuhuljon, és fagylaltos kanállal szép gombócokat
adagolunk belőle. A halas raguval frissen-forrón tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!