Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet
meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és
kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést
nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a
vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet (2-3 dl), hogy lágy tésztát
kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30
percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára dagad.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm-es
átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A fánkokat 20 percig pihentetjük,
hogy szép szalagosak legyenek.
Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis
adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd
megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük. Lekvárral,
porcukorral kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!