ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
4 db csirkemell
2-3 nagy savanykás alma
2-3 szál sárgarépa
2 evőkanál méz
őrölt gyömbér
fahéj
szerecsendió
margarin (lehet étolaj is)

Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük.
Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható).

Tovább 

Hozzávalók:
1 nagy egész csirkemell kifilézve
2 narancs
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 evőkanál olívaolaj
14 dkg vegyes zöldsaláta
4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában)

bors

Elkészítés:
A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit.

Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson mindenhová.

Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket.

A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre, adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

Tovább 

 

Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva

a körethez:
30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj

Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük

Tovább 

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak

bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín

fehérbors

Elkészítés:
A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.
A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált pörkölt dió
  • 2 evőkanál morzsa
  • ostyalap
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • fél dl kávé
  • A tetejére:
  • 10 dkg pörkölt, vágott dió
Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a morzsát, majd óvatosan összedolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tej
  • 22 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 4 evőkanál vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál hideg, erős kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • kb. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojásokat és a cukrot habosra verjük, a tejet hozzáöntjük. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg fekete ribizli
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 dl vodka
  • kb. 5 dl száraz pezsgő
Elkészítés:

A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 50 dkg aprított ananász
  • 2 db citrom leve
  • 2 likőröspohár cseresznyepálinka
  • kevés cukor
  • 1 üveg fehérbor
  • 1 üveg pezsgő
Elkészítés:

A felébe vágott ananászt lecukrozzuk és megöntözzük citromlével, cseresznyepálinkával, behűtjük 2 órára, majd felöntjük a borral és a pezsgővel.

Hozzávalók:
  • 1 dl száraz pezsgő
  • 4 cl fehér rum
  • 2 cl citrom
  • 1 cl cukorszirup
Elkészítés:

A hozzávalókat egy shakerben vagy üvegben összerázzuk, pohárba szűrjük, hűtve kínáljuk.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg lencse
  • 2-3 közepes fej gomba
  • 1-2 közepes méretű krumpli
  • kevés só
  • 1 teáskanál tárkony + 1 evőkanál tárkony
  • kb. 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítés:

A lencsét beáztattam kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor jól megdagadt, főzőedénybe tettem kb. 1,5 l vízzel, 1 teáskanál tárkonnyal és egy pici sóval. Amikor félig megpuhult, hozzátettem a kockára vágott krumplit, és amikor a krumpli is félig megfőtt, hozzátettem a csíkokra vágott gombát is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu