Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db csirkemell
2-3 nagy savanykás alma
2-3 szál sárgarépa
2 evőkanál méz
őrölt gyömbér
fahéj
szerecsendió
margarin (lehet étolaj is)
Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük.
Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét
oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk
gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható).
Hozzávalók:
1 nagy egész csirkemell kifilézve
2 narancs
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 evőkanál olívaolaj
14 dkg vegyes zöldsaláta
4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában)
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit.
Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a
mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A
pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson
mindenhová.
Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket.
A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy
tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó
narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre,
adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés
olívaolajjal.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva
a körethez:
30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj
Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak
só
bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín
só
fehérbors
Elkészítés:
A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe,
vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét
is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd
feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.
A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a morzsát, majd óvatosan összedolgozzuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojásokat és a cukrot habosra verjük, a tejet hozzáöntjük. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lencsét beáztattam kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor jól megdagadt, főzőedénybe tettem kb. 1,5 l vízzel, 1 teáskanál tárkonnyal és egy pici sóval. Amikor félig megpuhult, hozzátettem a kockára vágott krumplit, és amikor a krumpli is félig megfőtt, hozzátettem a csíkokra vágott gombát is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu