Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az
élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a
tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici
sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfutatott élesztőt is. Ezeket
jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.
Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk
lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk, ismét kb. 25 percig pihentetjük
letakarva.
Mikor letelt a fél óra, előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe
ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az
olajba, fedő alatt 1 percig sütjük, megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc
sütés következik fedő nélkül.
Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedjük, porcukorral, lekvárral tálaljuk
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!